JO10-1 laat zichzelf zien in eerste RegioCupWedstrijd

6 juni 2021 15:00

Eindelijk konden de jongens vandaag, zaterdag 5juni, weer een wedstrijd tegen een team van een andere club voetballen. Het werd een uitwedstrijd tegen Baronie, Breda.

Met een lach, een beetje om de mannen uit hun evenwicht te brengen, werd gevraagd of ze naar Breda waren afgereisd om te verliezen. Ad rem reageerden ze dat ze één doel voor ogen hadden: Winnen!

Daar leek het echter in de eerste kwart, (JO10 speelt 4x12,5min) niet op. De GroenWitte stonden in de time-out met 3-0 achter. Een peptalk met veel nadruk op positiviteit nam de toch sluimerende onzekerheid weg.

De 2de kwart kenmerkte zich door heel goed samenspel en schitterende individuele acties. Het doel van de thuisploeg werd meerdere malen gevonden en de achterstand werd omgebogen naar een mooie voorsprong. De 2de kwart eindigde in 3-5!

In de derde kwart kregen de Baroniespelers het wellicht toch ietwat benauwd want het spel van de Dongenaren werd steeds beter. De voorsprong liep uit naar een zeer comfortabele 3-9.

De wedstrijd heeft echter 4kwarten en het is zaak de focus te houden en niet op de lauweren te rusten. Het hoge tempo waarmee de DVVC-ers druk zetten op hun gastheren vergt ook van henzelf conditioneel het nodige. Slordigheidjes sluipen erin tijdens de laatste 12,5min. Baronie ruikt zijn kansen en benut ze. De achterstand wordt weer iets kleiner. Gaan ze het redden(?), de jongens van GroenWit? Één goal schrijven ze in dit laatste kwart nog op hun conto. Dat blijkt meer dan voldoende om te bereiken waarvoor ze gekomen waren. De winst mee naar huisnemen!
Eindstand: 7-10

Gefeliciteerd mannen en op naar de volgende wedstrijd. Aanstaande zaterdag, thuis, tegen JEKA. Aftrap om 09.uur!