JO11-1 komt als sterkste uit de strijd tegen ‘lastige’ tegenstander.

22 juni 2021 18:45


De tegenstanders van JO11-1 van afgelopen zaterdag dragen een tenue dat veel op dat van de GroenWitte uit Dongen lijkt. Oh wacht vandaag ís GroenWit de kleur én de naam van de tegenstander: RKSV GroenWit uit Breda.
Gelukkig heeft de thuisploeg officiële UITwedstrijdtenues in een heel andere kleur en dus is het vandaag even goed opletten de GroenWitte tenues niet met de Dongenaren te verwarren. Die spelen in stemmig zwart.

De RKSV-ploeg heeft voldoende én fanatieke begeleiding bij zich. Voor aanvang van de wedstrijd vragen zij naar een officiële (KNVB) scheidsrechter ⚽, maar die hebben wij uitgeleend aan Euro 2020😉. Vandaag wordt de wedstrijd geleid door een vrijwillige sportieve vader 👍.

De wedstrijd begon met het spel van GroenWit en de thuisploeg schikte zich daarin. DVVC had in het begin weinig grip, zij kwamen zelf niet in hun eigen spel, mede vanwege maar liefst 4 nieuwe spelers die de posities en de speelwijze nog moesten herkennen, verwerken en bespelen.
Tegen de verhouding in was er in de eerste helft vanuit een corner toch een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de rust werd besproken en besloten de opstelling te veranderen. Dat bleek een goede tactiek want het gaf veel meer grip op het spel. Via een uitbraak verdubbelde we de score: 2-0.
Aan alle kanten van het veld werden tactische aanwijzingen geroepen door de begeleiders van het gastteam die steeds feller/gefrustreerder werden. Het leidde ertoe dat 1 van de 4 van langs de lijn werd weggestuurd.
Het spel wordt uitermate spannend wanneer de aansluitingstreffer valt en het scorebord 2-1 wijst.

Een felle, snelle uitbraak door de GroenWitte, vandaag spelend in zwarte tenues, brengt de nodige opwinding. De ver uitlopende keeper wordt voorbij gespeeld, de DVVC-er is op weg naar het doel. In de wanhoop worden de coronaregels door de keeper even aan de kant geschoven en een stevige omhelzing, van achter de rug, valt de DVVC-speler ten deel. Deze knusse obstructie wordt helaas niet gezien door de scheidsrechter en het spel gaat door.
Het is zeker niet de laatste aanval van de thuisploeg, die zitten nu in hun spel en zijn gedegen getriggerd de winst definitief naar zich toe te trekken.

Ook de gasten geven niet op en wagen steeds meer. De keeper komt steeds  vaker ver uit zijn doel. En moet dan terug alle zeilen bijzetten. Een passing van de keeper wordt op de middellijn onderschept door een thuisspeler. Een snoeiharde uithaal vermaakt het tot een wereldgoal wanneer de bal over de doellijn in de touwen valt.

De klok tikt en het einde van de wedstrijd is in zicht. Maar het spel is pas gespeeld wanneer de bal stopt met rollen. De Bredase GroenWitte weten er aan het eind van de tijd toch nog een doelpunt in te mikken.
De DVVC-ers slaken dan ook een hoorbare zucht van verlichting wanneer het fluitsignaal het einde van de wedstrijd afkondigd.

Eindstand: 3-2
Gefeliciteerd mannen, keihard voor gewerkt en tot een goed einde gebracht. De nieuwelingen een stevige vuurdoop gehad en ze passen naadloos in het team.
Volgende week vroeg op, de wedstrijd begint om 08.30uur! Bij Unitas’30 in Etten-Leur. Vorige week speelde jullie een vriendschappelijke wedstrijd tegen JO11-2, voor de RegioCup is 26 juni jullie tegenstander JO11-1. Heel veel succes. 

IMG_6942.JPG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!