Ruime zege voor de JO13-1

24 juni 2021 11:00


Na de temperaturen van de voorbije dagen is het zaterdag een heel stuk aangenamer om een wedstrijdje te voetballen. Omdat de kleedkamers bij de tegenstander niet open zijn wordt de wedstrijdbespreking en het omkleden “thuis” bij DVVC gedaan. En na een gedegen wedstrijdbespreking en het omkleden kunnen we afreizen naar Rijen.

Een goede wedstrijd begint met een goede warming-up, ook al is de temperatuur inmiddels al weer richting de 20 graden gegaan. De spieren moeten toch echt nog wat opgewarmd worden. Dan volgt er zo waar een controle van de spelerspassen. Enigszins verbazingwekkend is dit wel, zeker gezien er door de KNVB is aangegeven dat er niet te veel op spelerslijsten zal worden gelet.
Zou de spelerscontrole te maken hebben met het feit dat 2 van de spelers aan de zijde van DVVC oud spelers zijn van vv Rijen? Wij weten het iig niet. Wat we wel weten is dat de oud vv Rijen spelers nu vol overtuiging in het groen-wit zullen strijden voor de overwinning van DVVC.
Als de scheidsrechter heeft gefloten kunnen we beginnen met het aftasten en bepalen hoe de tegenstander is. Rijen zet in de begin fase meer druk dan DVVC en bij DVVC lijken de spelers nog wat wakker te moeten worden. DVVC is in de beginfase nog niet op z’n best.
Tot een speler van DVVC de bal krijgt en deze met een halve volley in het doel werkt. Iedere speler hoopt op deze wijze een bal te kunnen raken en in het net te zien verdwijnen, maar niet de speler in kwestie. Want wat een eenvoudig terugspeel balletje had moeten worden is helaas een gericht schot op doel geworden, met als resultaat een achterstand voor DVVC. Maar kop omhoog en proberen dit te herstellen.
 
In het volgende kwartier gaat het spel over en weer en krijgen beide teams kansen. Bij de DVVC missen de spelers de daadkracht om de kansen om te zetten in doelpunten. En de kansen van Rijen worden goed gekeerd door de DVVC-ers of gaan naast of over.
Dan wordt het zaak om eea om te gooien en wat verse spelers in te brengen. Een van de spelers die is ingebracht krijgt snel de bal ingeschoten en draait daarbij eenvoudig weg van de tegenstander. Waarmee de weg vrij ligt naar het doel, maar helaas wordt de aanval (onterecht) afgefloten wegens buitenspel.
 
Tijdens de rust geeft de trainer de nodige aanwijzingen en worden een paar aanpassingen doorgevoerd. De 2e helft heeft DVVC meer grip op de wedstrijd en kan een doelpunt eigenlijk niet uit blijven. Als een speler weet door te breken en de bal vervolgens weet terug te leggen net buiten de 16 dan is onze spits er als de kippen bij. En hij schiet de bal hard het net in. 1-1
Met dit doelpunt stijgt het vertrouwen van DVVC en begint het spel steeds beter te worden. 3 minuten na de gelijkmaker is het andermaal raak en heeft DVVC de voorsprong te pakken. Met een derde doelpunt op naam van de DVVC spits kan hij een hattrick noteren, maar belangrijker is dat DVVC een riante voorsprong heeft opgebouwd.
 
De wedstrijd kabbelt door en we gaan naar de laatste minuten als een DVVC-er de bal rond de middenlijn oppakt en richting het doel van de tegenstander loopt. Het lijkt wel of de tegenstander niet goed kan geloven wat er gebeurt, maar voor ze weten wat er gebeurt ligt de bal achter de keeper. Niemand van vv Rijen is in staat gebleken om de speler te stoppen en ook de keeper kon een doelpunt niet voorkomen.
In de laatste minuut van de wedstrijd kan DVVC nog 1 keer een aanval opzetten en loopt een van de spelers door tot aan de achterlijn. Langs de achterlijn wordt nog een stuk opgelopen richting het doel waarna het schot dat dan volgt via een speler van vv Rijen het doel in gaat. De eindstand wordt daarmee bepaald op 1-5.
 
Een mooie overwinning jongens en meisje. Gefeliciteerd met dit resultaat en op naar de laatste wedstrijd in de regio cup. Zaterdag 26 juni wordt UC Gloria thuis verwelkomt.
 
(Meer foto's: Foto's&Filmpjes: Ruime zege JO13-1)
IMG_7026.JPG
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!