DVVC1 verslaat Advendo

6 oktober 2021 11:00

Vandaag was het Advendo dat op bezoek kwam op sportpark Dongekant. Deze tegenstander is niet altijd een makkelijke prooi als er gekeken wordt naar het verleden.
Daardoor was DVVC gewaarschuwd en wist men dat ze scherp aan de wedstrijd moesten beginnen.

De eerste helft was heel erg slap van beide kanten. Het baltempo lag heel erg laag en er werden nauwelijks echte kansen gecreëerd. Veel onnodig balverlies op meerdere plekken van het veld zorgde voor een rommelige wedstrijd waarbij ook niet heel veel gevaar werd gesticht. Na wat kleine kansen voor Wesley en Geert was het toch weer Remco die na een goed en snel genomen vrije trap van Dylan de 1-0 tegen de touwen kon koppen. Achterin waren het Dennis en Niek die het gevaar aan de zijkanten konden tegenhouden en Nick die de spits het leven wederom zuur maakte en hem geen kans heeft gegeven. Veel meer gebeurde er niet in de 1e helft maar er werd wel met een voorsprong de rust ingegaan.

Tweede helft begon DVVC veel feller was het gebrand op een betere 2e helft. Dit was al snel duidelijk met het fel druk zetten. Stefan was op het middenveld hard aan het werk en vocht weer wat duels uit met zijn directe tegenstander. Ook kwam Advendo steeds te laat en dit resulteerde in een aantal vrije trappen. Eén van die vrije trappen werd genomen door Dylan. Nadat de middenvelder van Advendo niet genoeg afstand nam mocht Dylan een 2e poging doen om de vrije trap te nemen. Deze werd op doel geschoten en leek houdbaar zij het niet dat de keeper de bal verkeerd inschatte en dus in het doel liet verdwijnen. Er gaan zelfs geruchten dat Wesley de bal nog toucheerde maar hier waren de meningen duidelijk over verdeeld. Na de bevrijdende 2-0 werd de druk van DVVC alleen maar groter en kwamen er nog meer kansen. Een schot van Guus op de paal en een goede voorzet van Rick kon Wesley helaas niet binnen koppen. Na een aantal wissel was het de beurt aan de voormalige DVVC 3 spelers om te laten zien dat ze elkaar nog steeds kunnen vinden. Het was Sonny die na een goede actie Wesley blindelings kon bereiken en nu wel op het scoreformulier gezet kon worden 3-0.
DVVC bleef druk zetten en wilde score uitbreiden maar het vizier stond nog steeds niet helemaal op scherp. Uiteindelijk werd het 4-0 en de naam van de doelpuntenmaker was nog niet eerder op het scoreformulier verschenen. Wel kennen we hem van zijn goede tackles maar dat hij kon scoren was niet bekend. Na een goede voorzet vanaf rechts was het nu wel Wesley die de bal verkeerde raakte maar wel een assist op zijn naam kreeg waardoor uiteindelijk Nick met een grote glimlach zijn eerste doelpunt bij DVVC 1 kon maken. Na de 4-0 probeerde DVVC nog door te drukke om de score uit te breiden maar helaas lukte dit niet. Aan het einde van de wedstrijd was er nog goed nieuws vanaf de bank want er waren ook weer minuten voor Nicky en Koen die allebei terug zijn van een blessure.

Volgende week speelt DVVC weer thuis, (aanvang 14.30u) dan tegen De Schutters en gaan ze er wederom alles aan doen om de 3 punten in Dongen te houden.