Kletsnatte inwijding nieuwe shirts G-team

31 oktober 2021 13:45


Vandaag, dik anderhalf jaar na de uitreiking, zagen vertegenwoordigers van Aartsen Kids Foundation uit Breda, op het sportpark Dongenkant, twee door Aartsen gesponsorde teams, spelen in de ‘nieuwe’ shirts.
Het G-Team poseerde trots in de nieuwe shirts die vlak voordat de 1e lockdown inging waren afgeleverd bij DVVC. Eerst aanvang dit seizoen (2021-2022) met de herstart van de G-competitie konden de teamleden shinen in hun prachtige nieuwe shirts.

Om de nieuwe shirts officieel in gebruik te nemen speelden de GroenWitte vandaag, in de stromende regen, een vriendschappelijke wedstrijd tegen sv Terheijden. Ook dit G-team wordt gesponsord door Aartsen Kids Foundation. Dat het Terheijden team juist vandaag niet genoeg spelers op de been kon brengen bleek geen enkel opstakel. Spelers van DVVC hadden er geen enkele moeite mee op in plaats van een GroenWit gestreept shirt vandaag een ZwartWit gestreept shirt te dragen.
De strijd die losbarste was redelijk vaak eigenlijk een strijd tussen teamgenoten die vandaag door de kleur van de strepen tegenover elkaar stonden. Er werd fel gevochten om elkaar af te troeven.
De eerste helft was zeer in het voordeel van de thuisploeg. Er belande 4 ballen in het netje van sv Terheijden.

Na de rust hadden nog 2 GroenWitte geruild van shirt en verschenen ze in een ZwartWit shirt om de gastploeg te helpen. En zowaar werd het nog bikkelen voor de ‘overgebleven’ DVVC-ers. Want niet 1, niet 2, niet 3 maar ook liefst 4x wisten ze ‘eigen’ doelman op het verkeerde been te zetten. Toen Terheijden nog een keer scoorde leek het er even op dat deze pot aan DVVC verloren was gegaan. Toch kwam er nog een kans, en die werd met beide handen (ehh voeten) gegrepen en stond de score op 5-5. Dat dat niets te vroeg was bleek een krappe 3 minuten later toen het eindsignaal klonk.
Er was grote vreugde bij beide teams met deze mooie uitslag.

De spelers hadden zich van hun beste kant getoond met sportief gedrag in woord en daad, en veel vrolijkheid in het spel en grote blijdschap bij elke goal. En hoewel alle spelers er uitzagen alsof ze zojuist met kleren en al onder de douche waren geweest (de weergoden waren ze deze morgen niet echt goed gezind) waren allen zeer tevreden met het resultaat.
Voor de vertegenwoordigster van Aartsen Kids Foundation was er een mooie bos bloemen en een woord van dank.
Bloemen waren er ook voor José die na 12jaar begeleidster van het G-team vandaag officieel voor de laatste keer in die functie aanwezig was. José super bedankt voor al die mooie jaren en we zullen je hopelijk nog vaak langs de lijn zien tijdens wedstrijden van dit mooie (G-)team.
Toch een beetje met weemoed en lede ogen ziet het team José vertrekken, allen hopen dat er nieuwe mensen, nieuwe vrijwilligers zich bij dit unieke team willen aansluiten.
Ben jij die iemand? Verstand van voetbal hoef je niet te hebben, een beetje affiniteit met de doelgroep is prettig, maar vooral belangrijk is een goed en zonnig humeur en bereidheid om dit team te begeleiden, alles rondom een wedstrijd -samen met de coach en een andere begeleider- in goede banen te leiden. Wanneer je bij een uitwedstrijd voor enkele leden tevens als chauffeur kunt fungeren om iedereen mede op de plaats van bestemming te krijgen wordt dat zeer gewaardeerd.
Denk jij te kunnen helpen dit team een mooie start van het weekend te geven, kom dan eens kennismaken met de teamleden. Getraind wordt op woensdagavond van 19.00uur tot 20.00uur.
Voor meer info kun je ook mailen naar g-team@dvvc.nl of bellen met leider Cees Siemons 06-3653024.

Beide teams sluiten deze gezellige morgen samen af in een uitgelaten en ontspannen sfeer in de kantine van DVVC om hun tanden in de gezonde appelen van Sponsor Aartsen Kids Foundation te zetten, en daarna nog uitgebreid te smullen van frietjes met een snack en de dorst te lessen met grote kannen ranja. Tussendoor deinen en zingen ze mee met We are the Champions en oerHollandse meezing hits. Een zaterdagmorgen goed besteed, een mooie start van het weekend.

Jongens en meisjes nog heel veel voetbalplezier, hopelijk snel met een extra (nieuwe) begeleider/ster.

IMG_8473.JPG 

IMG_8466.JPG

IMG_8480.JPG
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!