DVVC JO14-1 wint toernooi in Rosmalen op indrukwekkende wijze

27 juni 2022 11:45


Zaterdag 11 juni 2022. OJC Rosmalen organiseerde haar jaarlijks sterk bezette toernooi op haar prachtige complex. Nadat het toernooi als gevolg van de Corona pandemie de afgelopen twee jaren geannuleerd moest worden, was de organisatie er alles aan gelegen om er dit jaar een groots spektakel van te maken. Sterke teams uit diverse competities die stonden te trappelen om deel te mogen nemen, duidelijke online informatie over de poules, wedstrijden en ranking en een goed ingewerkt team vrijwilligers die alles in het werk zetten om het toernooi vlekkeloos te laten verlopen. En dan ook nog een lekker zonnetje erbij, voldoende hapjes en drankjes, een hoge opkomst qua bezoekers, echt een voetbalfeestje.

Pittige indeling & Clean Sheets
DVVC JO14-1 was ingedeeld in Poule B van het 1e klasse-toernooi met tegenstanders BLC, Capelle, Emplina, Wilhelmina en Woezik. Vijf wedstrijden werden succesvol gespeeld, met drie keer winst en twee keer gelijk. Met 11 punten uit 5 wedstrijden, zonder enig tegendoelpunt, werd volledig terecht de finale behaald. De finale werd gespeeld tegen de winnaar van Poule A, te weten VV Dongen JO14-1, die van de vijf wedstrijden er twee won, twee gelijk speelde en één verloor, met in totaal 8 punten.

Dongens Onderonsje
De finale werd dus een Dongens onderonsje, die elkaar in de 1e klasse competitie ook al waren tegengekomen. Dit gaf deze wedstrijd natuurlijk een extra dimensie. DVVC JO14-1 was overduidelijk de sterkste van de twee teams en won met 2-0 van VV Dongen JO14-1. De gewonnen beker werd dan ook met heel veel trots aan het publiek getoond.

Voetbalschoen met duct tape
Het einde van het seizoen is in zicht. De competities zijn ten einde, nog enkele eindtoernooien en er kan een streep onder seizoen 2021-2022. Voor een speler van DVVC JO14-1 was dit maar goed ook. Tijdens een poulewedstrijd op het toernooi liet de zool onder zijn voetbalschoen los. Gelukkig was een alleraardigste dame van OJC Rosmalen bereid om de schoen met duct tape te repareren. En dat dit goed heeft uitgewerkt, blijkt wel uit de gewonnen beker. Dit soort verhalen maken de voetbalsport vaak zo mooi en memorabel.

(Met dank aan: Arjan v. Diest-tekst en Kees v. Overveld - foto's -voor meer foto's zie album)

_IMG_2799.JPG
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!