Heerlijk, weer een prachtig Hans Jansen mini-veld-toernooi

28 juni 2022 22:45


Het is een genot te constateren dat het Hans Jansen toernooi bij zovele een mooi plekje in het geheugen heeft. Maar liefst 25 teams geven acte de préséance om bij DVVC tijdens dit oergezellige toernooi een mooie dag vol voetbalplezier te beleven. Voor vele een weerzien met oude bekenden en daarmee een feest van herkenning.

Na een hartelijk welkom aan de vele deelnemers en toeschouwers en een mooie bos bloemen voor mevrouw Jansen (naar wiens zoon Hans het toernooi is vernoemd) volgt de aftrap vanaf de middenstip.
En het toernooi is van start.

Fanatiek meedoen
Om het even in welke categorie de teams ook spelen, bij allen is het met vlagen uiterst fanatiek. Al is ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ nooit ver weg. Het plezier is alom aanwezig. En het weer werkt ook heel goed mee. Tussen de wedstrijden door is er voor de teams tijd om de volgende tegenstander gade te slaan, of simpelweg te relaxen langs de lijnen van het veld of op het grote terras.

De scheidsrechters daarentegen hebben het druk met de wedstrijden in goede banen leiden en het doorgeven en bijhouden van de uitslagen. Oh zo belangrijk voor de stand aan het einde van de dag.
In de kruisfinales tussen Poule A en Poule B heren recreanten neemt Deveci Hairstyling het op tegen Gudok 34 en team Azzuri speelt tegen de BBQ Boys. In de finale blijk uiteindelijk Gudok 34 sterker dan Azzuri.
De ‘Winnaars van de derde helft’ in de dames poule blijken het ook zo slecht niet te doen in de eerste en tweede helft. Aan het einde van de speeldag prijken zij bovenaan met het beste doelsaldo.
Of de naam van de winnaars van de heren Pro’s Poule er ook voor gezorgd heeft dat de hoogste eer hen toekwam in die poule, wie zal het zeggen? Langeballen lijken op een mini-veld iets minder voor de hand liggend, de ballen zouden zo maar buiten het veld terecht kunnen komen. Toch heeft het het team van FC Langeballen profijt gebracht. De heren werden eerste in de Pro’s Poule.

De belangrijkste prijs
3 Poules, 3 belangrijke prijzen. En dan hebben we het niet over de derde, twee of eerste plaats. De sportiviteitsprijs wordt door 3 teams met een zo mogelijk nog grotere glimlach in ontvangst genomen dan die andere prijzen.
Bij de dames ontvangt team ‘Ik ben op vakantie’ deze prestigieuze prijs.
‘Zij die wel op zondag blijven voetballen’ bij de heren recreanten mogen ook deze mooie beker in ontvangst nemen.
‘Internos 2’ van de Heren Pro’s Poule is met de toegekende prijs ook duidelijk in zijn nopjes.
De grote wisselbokaal gaat dit jaar naar FC Langeballen. Die zijn het nu aan hun stand verplicht volgend jaar weer op ons Sportpark te verschijnen.

De wedstrijden afgelopen, de scheidsrechters hartelijk bedankt met een leuke attentie, de prijsuitreikingen gedaan, het feest echter duidelijk nog lang niet klaar. In de ongedwongen sfeer die de hele dag al aanwezig is gaat het gezellige gekeuvel, het schaterende lachen, soms het uit volle borst meezingen en het proosten op een geslaagde dag nog de nodige uurtjes door.

Heb je dat nou allemaal gemist? Geen nood. Volgend jaar zal er weer zo’n heerlijk sportief, supergezellig mini-veld toernooi worden georganiseerd. Grijp dan gewoon je kans en ben erbij. Dit toernooi is nu voor de 18e keer georganiseerd, je kunt er dus op vertrouwen dat de toernooicommissie een feestje weet te bouwen. Dus, tot ziens in het volgende seizoen. Als voetballer, fan of toeschouwer. Het hele seizoen door ben je van Harte Welkom op ons Sportpark.
Voor iedereen nu; een hele fijne vakantie en komend seizoen een prachtig voetbalseizoen.

FC Langeballen winnaar wisselbokaal

Scheidsrechters aan het rekenen voor de stand

Uitzicht op de bekers
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!