Schaterend lachende kinderen en puffende ouders tijdens de Seizoensafsluiting Jeugd

3 juli 2022 21:30


Wanneer de kinderen op het Sportpark arriveren wachten ze niet af totdat de spelmiddag begint. Ze nemen meteen bezit van de grote stormbaan, de waterglijbaan en de emmers en sponzen voor het sponzengevecht. Aanmoediging hebben zij niet nodig.
Een achttal spellen zijn uitgezet en de kinderen storten zich fanatiek of schaterlachend op de spelrondes. De ouders besluiten, bij een aantal spelletjes, niet achter te blijven. Anders dan de kinderen willen zij juist géén nat pak halen. Daarom doen zij wel extra hard hun best bij de andere spelletjes. Al kost dat menigeen het nodige gepuf, tot grote hilariteit van de kids. De stormbaan wordt fanatiek op en neer gerend. Met het klauteren en klimmen zijn de kinderen toch behoorlijk in het voordeel. Die zijn nu eenmaal nog wat soepeler 😁

Tijdens de voetbalwedstrijd zijn de wat oudere kinderen niet van zins de ouders ook maar iets cadeau te geven. Slimme voetbaltruckjes nemen het op tegen de grote passen van de volwassenen. Sommige teams gaan zo op in hun spel dat ze het wisselmoment niet horen en door de volgende voetbalploeg van het veld gejaagd moeten worden.
Bij de voetvolley verzint elk team zijn eigen regels. En blijken die toch niet zo handig tijdens het spel worden ze gewoon aangepast. Vandaag kan dat. Het zorgt zelfs voor nog meer plezier.
Het voetbaldarts en het parcours zorgt voor ernstige gezichten. Voetbaldarts blijkt een precisiewerkje en het parcours wordt door menigeen gelopen in ernstige concentratie met het puntje van de tong uit de mond.
Het gevecht met de megavoetbal zorgt steeds voor veel hilariteit. Het touwtrekken doet daar zeker niet voor onder. Hoe stevig, fanatiek en hard de ene partij ook probeert de ander in het stof te laten bijten, de lacht verdwijnt bij niemand van het gezicht.
De waterglijbaan en het sponzengevecht laten de ouders links liggen. De kinderen daarentegen zeer zeker niet. Klaterende lachsalvo’s en quasi verontwaardigde kreten klinken over het veld.

Tussen de bedrijven door is er, de hele dag door, gratis ranja te halen voor de kids. De kleine komkommers en vooral de gesneden plakken watermeloen vinden nog gretiger aftrek.
Vanaf 17.00uur kan men smikkelen en smullen van al het lekkers dat de gearriveerde frietkar te bieden heeft. Friet, snacks, sausjes en verschillende salades. Alle hongerige maagjes en magen kunnen worden gevuld. Als afsluiter een lekker ijsje maakt de dag helemaal compleet.
De jeugdafsluiting was een keigezellige DVVC familiedag. Ouders, jeugdleden en (nog) niet voetballende broertjes en zusjes, trainers/leiders, allen vermaakten zich opperbest. Soms fanatiek, altijd sportief en met heel veel gelach, vrolijkheid en spontaniteit werden de spellen, naar eigen inzicht gespeeld.

Het voetbalseizoen zo te kunnen afsluiten met tevreden gezichten alom dat geeft een voldaan gevoel. Nog meer wanneer ouders hun complimenten uitspreken. Commissie: Super bedankt voor deze keigave, gezellige middag. Absoluut voor herhaling vatbaar. Dus: Tot volgend jaar!

Voor nu voor iedereen; Een hele fijne vakantie en voor straks een mooi nieuw voetbalseizoen. We zien jullie graag dan weer. Als ouders van spelertjes langs de lijn of zelf actief in een van de teams. Of als fans en supporters van om het even welk DVVC team. Want een club maak je met zijn allen. Samen DVVC! Tot volgend seizoen.

IMG_4902.JPG


IMG_4911.JPG


IMG_4872.JPG
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!