MO17 wint buurdorpen "clash"

DVVC MO17-1

2 - 1

Rijen MO17-1

Competitie

2e klasse 14

Datum

3 oktober 2020 10:00

Accommodatie

Sportpark Dongekant
Sportlaan 4
5101 TA
Dongen
tel. 0162-314832

Buurdorpen “clash”.
Vandaag, zaterdag 3 oktober, bezoek op ons sportpark van een team waarvan veel leden de leden van de thuisploeg ‘kennen’. Niet omdat ze ze wellicht in voorgaande jaren mogelijk op zaterdag tijdens een sportief treffen van competitie- of bekerwedstrijden reeds zijn tegengekomen, maar omdat ze elkaar door-de-weeks vaak tegen het lijf lopen. Cambreurianen komen niet alleen uit Dongen, ze komen o.a. ook uit Rijen. Het treffen tussen DVVC en v.v. Rijen is een treffen tussen (mogelijk) klasgenootjes en zéker tussen schoolgenootjes.
Je wilt beide het beste geven en gaat de strijd onvoorwaardelijk aan. Een beetje (te) streberig wellicht en dan blijkt het niet te lopen zoals je zou willen.
Gelukkig heeft de thuisploeg genoeg zelfkennis om te erkennen dat het beter kan, dat de ploeg beter kan.
Eenmaal die conclusie getrokken gaat de turbo nog iets verder aan. Met een beetje meer precisie in de voetbaldaden. Want aan kansen en aan pogingen heeft het niet ontbroken, de afwerking was echter nog niet je van het. En als dan eindelijk, een half uur spelend in de eerste helft, die treffer valt weten de GroenWitte weer dat ze kunnen voetballen en loopt het wat gesmeerder.
De Rijense dames kijken tegen een achterstand aan en dat zint ze geenszins. Uit het veld geslagen zijn ze evenmin en ze buffelen direct en onvervaard stevig door. Vlak voor rust vinden ze de aansluiting en verschalken de doelvrouwe van de thuisploeg.
Ruststand: 1-1
Kleedkamerpraat is er met de verscherpte Corona-regels niet bij. Beide teams hebben hun op-pep-praatje aan de rand van het veld of onder de overkapping. Geheel geheim is het dus zeker niet deze keer. Effectief blijkt hij wel, in elk geval voor de Dongense dames die zich toch thuis niet de kaas van het brood willen laten eten. Als team moeten ze dit samen oplossen. Als één opereren.
De afzonderlijke gezichtsuitdrukkingen vallen niet bepaald onder “pokerface” of “blij ei”, maar wel geconcentreerd, vastberaden en scherp. Het zou zo maar verkeerd (lees: Chagerijnig) uitgelegd kunnen worden. Wat zeker niet mis te verstaan is, is de inzet, die nog steviger grond heeft gekregen.
De aanvallen op het vijandige doel zijn, vanaf het begin van de 2e helft, veelvuldig. De druk die de GroenWitte zetten op de gasten mist zijn effect niet.
De bal vind voor de derde keer het net. Het is de 2e keer dat hij in het Rijens doel beland.
Nu zullen de Rijense dames stevig in de aanval moeten om kansen op de andere veldhelft te creeëren.
De DVVC-sters zijn echter niet van plan gas terug te nemen nu en gaan (nog) niet in het defensief maar met stormkracht in de aanval. De aanvallen op het doel worden veelvuldig. De Rijense keepster heeft er haar handen vol aan maar staat haar mannetje. Ze komt uit en onderschept. Het enige dat verraad dat het niet de ‘vaste’ keepster van het team is, is het feit dat ze in een gewone veldbroek in de goal staat.
Hoe de thuisploeg ook pusht, en er toch geregeld in slaagt door het verdedigingscordon te breken, de binnenkant van het net wordt niet meer gevonden.
De overwinning is binnen, 3 punten bijgeschreven op het conto in een wedstrijd waarbij beide ploegen niet voor elkaar wilden onderdoen. Een echte ‘school’strijd op het veld.
Volgende week gaan de dames uit voor een wedstrijd tegen JEKA. Helaas ook nog zonder trouwe fans. Daarom van hieruit alvast: Zet hem op dames, werk als een team, dan lukt het, jullie hebben het vandaag laten zien. Nu even nagenieten van de winst, komende zaterdag er (weer) tegenaan!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!