JO13-2G revancheert zich bij Dorpsderby nr.2

Dongen JO13-3

5e klasse 13

3 oktober 2020 12:00

Dorpsderby nummer 2
Vorige week de 1e dorpsderby tegen de “buren” van Olympia. Vandaag is het de beurt aan vv Dongen. In eigen huis ontvangt DVVC vandaag de JO13-3 van vv Dongen. Het is wat onwerkelijk om te zien dat er geen publiek langs de lijnen is verzameld. Dit alles uiteraard ivm de aangescherpte Corona maatregelen. Hopelijk heeft dit geen impact het spel.
Gezien de regen en de temperatuur is de nood aan een goede warming-up iets hoger. Na de warming-up nog een rondo en vervolgens nog even de keeper opwarmen met wat afwerken. En dan kunnen we aan de wedstrijd gaan beginnen. Waar DVVC vorige week te maken had met een aantal spelers dat ziek was is het deze week beter gesteld met de bezetting. Er zijn deze week maar liefst 4 wissels. Mogelijkheden genoeg om door te wisselen.
Als de wedstrijd is begonnen is het DVVC dat al snel de weg weet te vinden richting het doel van vv Dongen. En met een vroeg succes want na 2 minuten is de voorsprong voor DVVC. Daarna gaan beide ploegen “echt” voetballen en houden ze elkaar goed in evenwicht. In de 10e minuut weet vv Dongen gebruik te maken van een aantal ongelukkige acties aan de kant van DVVC en beland de bal in de touwen. De stand is weer gelijk.
DVVC weet de nodige keren op te stomen richting het doel van vv Dongen, maar de doelpunten blijven nog uit. Tot in de 28e minuut de bal door een DVVC'er vakkundig achter de doelman van vv Dongen wordt gewerkt. Vlak voor rust komt DVVC daarmee terug op een voorsprong te staan.
Omdat de kleedkamers gesloten zijn wordt de ranja genoten onder het afdak voor de kantine van DVVC. Dit is ook de plaats waar de spelers voorzien worden van de nodige aanwijzingen en de wissels worden doorgenomen. En dan maar weer op naar het veld voor de 2e helft.
De 2e helft is nog maar net begonnen als DVVC andermaal een aanval uitvoert en ook deze keer de doelman van vv Dongen weet te passeren. DVVC heeft nu een mooie voorsprong van 2 doelpunten, maar we zijn nog maar net begonnen aan de 2e helft dus we mogen ons zelf nog niet tot winnaar uitroepen.
Het wordt steeds duidelijker dat het team op elkaar raakt ingespeeld en dat spelers steeds beter weten wat hun taak is in het veld. En dat is goed terug te zien in het spel. Vv Dongen krijgt de nodige kansen, maar verdediging en keeper van DVVC weten de tegenstander van scoren af te houden. En ook op het middenveld worden al de nodige aanvallen in de kiem gesmoord.
DVVC heeft ook nog de nodige kansen, maar niet iedere aanval wordt bekroond met een doelpunt. En als de wedstrijd zijn einde nadert lijkt DVVC af te gaan op een mooi overwinning na eerdere verliespartijen. Dit wordt nog extra bekrachtigd als in de laatste minuten van de wedstrijd een aanval van DVVC succesvol wordt afgerond. DVVC wint daarmee deze dorpsderby met 4 – 1.
Goed gespeeld jongens en meisjes. Weer keihard gewerkt allemaal en deze keer is dat beloond met een overwinning. Op naar de volgende wedstrijd, deze is pas op 31 oktober.