JO12-1G geeft meegereisde supporters waar voor hun geld

DVVC JO12-1JM

1e klasse 01

5 september 2020 8:30

Waar voor je geld…
Vandaag begint ook de JO12-1 van DVVC aan de competitie. En wel met een zeer vroege uitwedstrijd tegen SSC in Sprang Capelle. Om 8:30 spelen betekent op tijd uit je bed en vroeg op pad. Gelukkig heeft het regenachtige weer plaatsgemaakt voor een lekker zonnetje. Aan het weer zal het vandaag niet liggen.
DVVC begin heel sterk aan de wedstrijd en zet de tegenstander direct onder druk. De druk is dusdanig dat er alleen op de helft van de tegenstander wordt gevoetbald. Ondanks de druk die DVVC weet te zetten wordt toch ook wel duidelijk dat het vroege tijdstip niet voor alle spelers goed is. Sommige spelers staan niet op scherp, maar we zijn nog maar net begonnen en er kan dus nog van alles veranderen.

DVVC creëert in de openingsfase voldoende kansen maar weet deze niet om te zetten in een doelpunt. De meeste ballen gaan over het doel van de tegenstander. Als in de 21e minuut een hoge bal door een speler van DVVC wordt ingekopt lijkt er geen vuiltje aan de lucht te zijn voor de keeper. Helaas voor de keeper is dit niet geheel waar want de bal schiet tussen de benen van de keeper het doel in. 1 – 0 voor DVVC. Dit wordt ook gelijk de ruststand.
Na rust pakt DVVC de draad weer op, maar het spel van DVVC wordt minder zorgvuldig en de tegenstander krijgt meer grip op de wedstrijd. Het is dan ook heel prettig als DVVC in de 36e minuut vanuit een rebound het 2e doelpunt weet te scoren.

Maar zoals al aangehaald is het spel van DVVC niet optimaal en krijgt de tegenstander daarmee ook ruimte. Waar DVVC het lang heeft kunnen volhouden is het nu de beurt aan SSC. SSC weet in de 42e, 44e en 49e minuut doel te treffen. Daarmee kijkt DVVC tegen een achterstand aan.
Het is aan DVVC om iets terug te doen. En dat lukt. Na want bij een aanval wordt middels het betere tikwerk de tegenstander zodanig uitgespeeld dat het afmaken een makkie is geworden. En daarmee is de stand weer gelijk getrokken. Waar DVVC eerder al geluk had met een doelpunt is het geluk nogmaals aan de zijde van DVVC. Een hoge bal wordt niet goed ingeschat door de keeper en beland in het net. De voorsprong is weer voor DVVC.

De vreugde mag echter niet lang duren want binnen een minuut trekt SSC de stand weer gelijk. Met nog een paar minuten op de klok wordt de spanning groter. En ook de vraag of deze wedstrijd een winnaar gaat opleveren of dat het een gelijkspel blijft.
In de 57e minuut lijkt SSC de beslissing te forceren door andermaal de voorsprong te nemen. De tijd dringt voor DVVC, winnen lijkt niet meer mogelijk. Maar een gelijkspel misschien nog wel. Het is zo goed als tijd als DVVC nog een corner mag nemen. De corner wordt goed voor gegeven en komt uit bij een DVVC-er die de bal inkopt. De gelijke stand is daarmee behaald en ook de eindstand is gelijk bekend. 5- 5

Een mooie eerste wedstrijd van het seizoen met de nodige doelpunten. En dito spanning voor de afgereisde supporters.

Volgende week speelt DVVC om 10:30 thuis tegen ZIGO. We hopen dat de supporters in groten getale aanwezig zullen zijn om de spelers aan te moedigen.