Weer een wedstrijd met de nodige doelpunten !

Datum

3 oktober 2020 8:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag mag de JO12-1 afreizen naar vv Oosterhout. Uiteraard gaat het vandaag wat anders dan normaal, dit door de aangescherpte Corona regels. Gezien de JO12 als juniorenteam geldt mag er per speler slechts 1 (rij)ouder mee. Het aantal toeschouwers ligt daardoor al een stuk lager dan gebruikelijk. Of dit een nadeel of een voordeel is zal aan het eind van de wedstrijd kunnen worden vastgesteld.
Een goede warming up is met de huidige weersomstandigheden nog meer nodig dan normaal. Waar we een paar weken geleden nog konden genieten van een lekker zonnetje is het nu regenachtig en fris. We zullen gaan meemaken wat dit doet met de spelers.
Waar DVVC vorige week moeite had de tegenstander vanaf het begin onder druk te zetten lukt dat deze week wel. DVVC houdt vanaf het eerste fluitsignaal de druk op vv Oosterhout, dat niet goed weet om te gaan met deze druk. Ballen worden snel uitgeschoten of ongecontroleerd weggewerkt, hiervan kan DVVC gebruikmaken. Het eerste doelpunt is dan ook voor DVVC, al moet worden meegegeven dat DVVC hier ook wel enig geluk heeft gehad. De bal wordt ongelukkig door een speler van vv Oosterhout in het doel geschopt.
Maar de voorsprong staat. DVVC heeft de nodige kansen, maar heel gevaarlijk is het nog niet geweest. Waar DVVC over het algemeen weer prima voetbal laat zien zitten er ook slordigheden in het spel. Hierdoor krijgt vv Oosterhout af een toe een doelpoging, maar verdediging en keeper van DVVC weten een treffer te voorkomen.
Als DVVC een aantal aanvallen wel weet om te zetten in doelpunten komt het op een voorsprong van 0 - 3 te staan. Met nog ongeveer 10 minuten tot de rust heeft DVVC de wedstrijd onder controle. Tenminste zo lijkt het, het is dan wel jammer als vv Oosterhout de voorsprong doet slinken tot 2 doelpunten. Maar vooralsnog geen enkele reden tot paniek, maar ook zeker geen enkele reden om te denken dat de punten al binnen zijn.
Na de rust gaat DVVC weer vrolijk verder met het onder druk zetten van de tegenstander. En met succes, want DVVC mag in 8 minuten tijd 3 treffers bijtellen. De wedstrijd kabbelt zo voort en het laatste kwart is aangebroken. Er valt in het laatste kwart nog 1 doelpunt. Het valt echter in het voordeel van vv Oosterhout. De eindstand wordt daarmee bekend. DVVC wint de wedstrijd met 2 – 6.
Deze wedstrijd dus wederom veel doelpunten, maar gelukkig zijn de meeste doelpunten in het voordeel van DVVC.
Een fijne overwinning na de eerdere wedstrijden die een gelijke stand en een verlies kende. Mooi gespeeld jongens en meisje. Volgende week speelt DVVC thuis de wedstrijd tegen Gudok om 10:30. Waar we normaal gesproken een oproep doen om allemaal te komen kijken kunnen we dit deze keer niet doen. Ook volgende week zullen we ons nog moeten houden aan de aangescherpte Corona maatregelen en dus mogen er geen toeschouwers aanwezig bij de wedstrijd.