4 - 4

DVVC JO12-1JM

1e klasse 01

19 september 2020 9:30

Zaterdag 9:30, onder een opkomend zonnetje mag de JO12-1 van DVVC aantreden tegen de JO12-1 van Hilvaria te Hilvarenbeek. De week in aanloop naar deze wedstrijd kampte de JO12-1 met zieken en geblesseerden. Gelukkig zijn de zieken op tijd hersteld en fit om mee te kunnen, helaas blijft er nog wel 1 geblesseerde speler over die niet mee kan doen.
Na de warming up en het afwerken op de keeper, fluit de scheidsrechter om aan te geven dat de wedstrijd op punt van beginnen staat. En exact 9:30 wordt er afgetrapt. Zoals te doen gebruikelijk zet DVVC weer direct druk op de tegenstander. Maar Hilvaria is niet onder de indruk en weet zich kranig te weren.

Aan beide kanten zijn leuke aanvallen te zien voor de toeschouwers. Voor de thuistoeschouwers zal het een teleurstelling zijn als DVVC in de 5e minuut de bal achter de keeper van Hilvaria weet te krijgen. Daarmee neemt DVVC de voorsprong in de wedstrijd, maar om te zeggen dat DVVC de betere ploeg is gaat vooralsnog te ver.
De 0-1 wordt vastgehouden tot de 1e time-out. Dit is moment om te wisselen en de spelers te voorzien van de nodige aandachtspunten en verbeterpunten voor het 2e kwart. Toch gaat het niet lekker bij DVVC, het spel is rommelige op diverse momenten. Korte passes komen niet aan, of spelers komen niet in de bal. Of de bal wordt maar ver naar voren gerost in de hoop hij een medespeler uitkomt.
Door het rommelige spel komt Hilvaria ook tot scoren. En wordt de score gelijkgetrokken. DVVC voert de druk weer op en weet Hilvaria nu ook echt onder druk te zetten. Met als resultaat dat DVVC in 3 minuten 3x de bal in de touwen werkt. En daarmee wordt een riante voorsprong opgebouwd. De 1-4 voorsprong blijft tot de rust gehandhaafd.

Tijd om even tot rust te komen en nogmaals de nodige aandachtspunten te bespreken. Tevens worden er weer wat wissels doorgevoerd, niet alleen door het wisselen van spelers. Maar ook van positie. Gretig beginnen de spelers aan de 2e helft en wederom zijn aan beide kanten aanvallen te bewonderen. Het 3e kwart lijkt doelpuntloos te eindigen, maar helaas wordt het weer “lijkt”. Want Hilvaria maakt vlak voor de 2e time-out nog een doelpunt. Met een stand van 2-4 gaan we de 2e time-out in.
Het is voor DVVC zaak in het 4e kwart de voorsprong vast te houden en waar mogelijk nog iets verder uit te lopen. Maar waar het spel van DVVC al eerder als rommelig werd beschreven is dit in het 4e kwart nog meer aan de orde. Hilvaria kan hiervan andermaal profiteren en scoort eerst de aansluitingstreffer. En drie minuten later wordt de score gelijkgetrokken en staat het 4-4.

DVVC schijnt een voorliefde te hebben voor gelijkspelen want dit is de 3e competitiewedstrijd die met een gelijkspel wordt beëindigd. Van deze wedstrijd mag gezegd worden dat DVVC de punten echt heeft laten liggen. Een 1-4 voorsprong mag eigenlijk niet uit handen worden gegeven. Maar terugkijken heeft enkel zin als we er van leren. Er te lang bij stil blijven staan heeft in ieder geval geen zin, dus richten we ons maar snel op de volgende wedstrijd.

Zaterdag 26 september ontvangt de JO12 van DVVC thuis Sleeuwijk JO12-1 als tegenstander. De wedstrijd begint om 10:30. Hopelijk mogen we dan ook weer de nodige toeschouwers verwelkomen om de groen-witten aan te moedigen.