5e klasse 17

3 oktober 2020 9:00

Zaterdag 3 oktober:
DVVC JO9 hervindt zijn ritme.
Na een monster overwinning volgden wat wedstrijden waarbij de mannen niet zo goed uit de verf kwamen. Afgelopen zaterdag, 3 oktober, leken ze weer wat beter in hun vel te zitten. Er was niet veel van een afwachtende, ontzienende houding tegenover hun gasten van Sarto te merken. Er werd meteen veel aangevallen en druk gezet. Het eerste doelpunt knalde dan ook al snel, na amper 5minuten, in de touwen. 1-0

Na de aftrap was het een beetje heen en weer tikken en binnen 60seconden kon de 2-0 worden aangetekend. De klok tikte een minuutje verder en nummer 3 werd door de keeper van Sarto uit de goal gevist. In een ietsje rustiger tempo en met wat meer tegenstand van de Tilburgers duurde het tot vlak voor het einde van het eerste kwart dat de bal voor de 4x over de doellijn rolde.

In het tweede kwart viel het eerste doelpunt nog sneller dan bij aanvang van de wedstrijd. Na een goede 2minuten keken de gasten tegen een 5-0 achterstand aan.
Daar moest verandering in komen, besloten ze. Er werd goed verdedigd en besluitvaardiger aangevallen. Het resultaat bleef niet uit en de 5-1 verscheen op het scorebord. Dat smaakte naar meer en dat kwam er ook. Met nog een paar minuutjes voor de pauze werd de doelman van de thuisploeg nog eens verrast en was de stand 5-2

Het derde kwart was wat rustiger. Niet qua spel, want de gasten wilde liefst nog eens scoren om nog wat dichterbij te komen en het spel nog helemaal open te houden. De GroenWitte wilde de voorsprong minimaal behouden, en nog liever nog wat vergroten. Het spel ging dus op en neer over beide speelhelften, met aanvallen, verdediging, uitbraken en kansen.
DVVC was de eerste die een van de kansen weer benutte en zodoende uitliepen naar een 6-2 stand.

In het laatste kwart was ongeveer een gelijk spelbeeld. Beide teams hadden al zoveel gegeven, maar opgeven was er ook geen optie. Beide teams wilde graag meer tegengoals voorkomen maar wel zelf meer scoren.
Dit maal doorbrak Sarto het cordon van de DVVC verdedigers en konden ze juichen. Het verschil teruggebracht naar 3 doelpunten. 6-3
Nog een 3tal minuten op de klok. Wordt dit de eindstand(?), slinkt de voorsprong van het thuisteam nog wat verder(?), of weten ze zich nog dusdanig op te peppen en persen ze er nog een doelpunt uit?
Het antwoord werd een minuutje later duidelijk. De bal valt in de goal van de gasten.
Het is het laatste doelpunt van deze wedstrijd. De eindstand van vandaag: 7-3

Hand in hand met vrolijke en luidjuichende kreten werd het veld in een stormloop na afloop van de wedstrijd verlaten. Yes(!) vandaag was, ondanks de vele regen, een goede voetbaldag.
Goed samen gewerkt jongen, gefeliciteerd met een welverdiende overwinning.
Volgende week vroeg uit de veren voor een wedstrijd om 08.30u in Tilburg tegen SC ’t Zand.