Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

In het begin, zo bekende enkele spelers na afloop van de wedstrijd, stonden er allemaal individuen op het veld. Op jacht naar eigen eer en roem werd even vergeten dat voetbal een teamsport is. Toen vanuit een clutch toch onverwacht nog een goal viel in het net van de tegenstander, viel ook het kwartje bij de spelers dat het spel meer als team gespeeld diende te worden.
De jongens gingen nu meer vanuit positie spelen zodat er passes gegeven konden worden. Of vanaf afstand een bekeken schot gewaagd kon worden. Het had snel effect en goal nr. 2 was een feit. Goal nr.3 liet daarna ook niet lang op zich wachten en een mooie zuivere hattrick was gemaakt.
Meer en meer gingen de mannen als een team spelen en in het eerste kwart vielen nog 3 ballen, voor de thuisploeg, aan de goede kant in het netje.

De coach van de tegenpartij had zich bedacht dat er iets in het spel van zijn team moest veranderen. Hij koos voor een andere keeper en hoopte zo andere tactieken te kunnen toepassen.
Het tweede kwart ging het scoren door de GroenWitte echter gewoon door. Hier en daar ontstond wel wat irritatie en frustratie met wat geduw, getrek en toegebeten woorden. Om de op hande zijnde onrust de kop in te drukken koos de scheidsrechter ervoor om een thuisspeler een 5tal minuten uit het spel te halen. Het had even zo goed anders kunnen zijn.
Met 1 man minder op het veld vraagt het van de rest nog meer inventiviteit en vooral nauwkeurigheid in het spel. Er werd dus stante pede besloten nog maar eens extra te gaan voor de voetbalskills en mooie opbouwende aanvallen. Dat leverde meteen resultaat en de rust werd met een 11-0 ingegaan.

Na de rust stond bij de thuisploeg ook een andere keeper in de goal. De eerste doelverdediger had nog niet zo heel veel te doen gehad en hij vond dat het hoog tijd was voor wat meer actie voor hem.
Het 3e kwart was qua doelpunten een stuk matter dan de 2 voorgaande. De mannen gingen nu veel meer pingelen en kat- en muis-spelen, terwijl de tegenpartij heftig verdedigde en de keeper de kunst van het pareren te pakken leek te hebben. 3 ballen werden in dit kwart nog door SCO uit het net gevist.

In het vierde kwart kregen de GroenWitte, na een fors uitgevallen schouderduw, nog een vrije trap tegen, maar deze werd door een eendrachtige verdediging om zeep geholpen en zo bleef het doel van de thuisploeg nog altijd schoon. De aanvallen door de DVVC-ers gingen nog altijd door. Het leek wel een “alles of niets” om een heel mooi rond getal van dubbele cijfers op het scorebord te krijgen. Even leek dat, met een beetje hulp van SCO zelf, nog te gaan lukken ook. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden tikte een SCO speler de bal langs de keeper in het doel. Door de gretigheid was er ook wat meer onnauwkeurigheid en ging de bal een aantal keer net langs de verkeerde kant van de bal buiten om. Een aanval had nog een wondermooie panna, de lange rush en de doelpoging werd echter gestuit door de verdediging van de gasten.

Toen het laatste fluitsignaal klonk hadden de GroenWitte hun doel schoongehouden en zelf 18 pingels uitgedeeld.
Een kei van een overwinning, niet alleen door de monsterscore maar beslist ook doordat de jongens in het eerste kwart snel zelf inzagen dat individuen alleen het voetbalspel niet maken. Als team, SAMEN, kun je mooie dingen bereiken.
Gefeliciteerd mannen (vandaag geen vrouwen aanwezig 😪) en blijf voor elkaar gaan! Op naar een volgende wedstrijd. En onthoud: Ook die begint weer bij NUL! En … jullie weten wat jullie in je mars hebben; er voor werken en mooie resultaten behalen. TOP!