1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 08

5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Het weer is goed, het veld ligt er mooi bij en alle spelers zijn weer fit. En na het fiasco van vorige week zijn alle spelers er ook op gebrand om een herhaling te voorkomen.
Dus wordt er, zodra de bal aan het rollen is gebracht, gelijk druk gezet. De tegenstander wordt snel vastgezet en moet op zoek naar de gaten. En dat blijkt lastig te zijn. Traditioneel staat de beginfase in het teken van het aftasten en ook deze keer is het niet anders.
Als de bal uiteindelijk bij de spits van DVVC komt stoomt deze op naar het doel van de tegenstander. Om vervolgens met een goed schot de bal in de touwen te werken. En dus heeft DVVC al relatief snel een voorsprongetje te pakken.

Maar de tegenstander is niet gekomen om zich zo maar gewonnen te geven en probeert dan ook de weg naar het doel van DVVC te vinden. Maar de verdediging van DVVC staat als een huis en aanvallen kunnen vroegtijdig afgestopt worden. Maar ook de verdedigers van de ’t Zand zorgen er voor dat niet alle DVVC aanvallen kunnen worden verzilverd.
Maar het geluk is toch meer aan de zijde van DVVC want andermaal weet DVVC het doel te raken. En binnen 2 minuten volgt ook al treffer nummer 3. En dus al vroeg een hattrick voor de spits van DVVC. Vlak voor rust bewijst DVVC zichzelf een goede dienst door nog een keer de bal achter de keeper te laten verdwijnen. En dus gaan we rusten met een stand van 4 tegen 0.
Na de rust blijkt dat er op een aantal posities is gewisseld en er spelers in het veld staan die nog genoeg energie over hebben. Waar in de eerste helft er nog wat tijd zat tussen de doelpunten blijkt dat in de tweede helft minder het geval te zijn. Want na een schot in de korte hoek is treffer 5 een feit, waarna nummer 6 als snel volgt uit een goed gemikt schot. Om vervolgens een minuut later de derde treffer na rust te kunnen bijschrijven.

Nog altijd geven de spelers van ’t Zand het niet op en blijven ze voetballen. Maar DVVC blijft de aanvallen afslaan, lukt dit niet op het middenveld dan vangt de verdediging de aanval dit wel op. Na de 3 doelpunten in 3 minuten tijd kabbelt de wedstrijd in de tweede helft verder.
Het slotakkoord is ook voor DVVC en met treffer nummer acht. Zonder tegendoelpunten heeft DVVC naast de drie punten ook goed gewerkt aan het doelsaldo. Maar belangrijker, de verloren wedstrijd van vorige week is weer vergeten. En met deze overwinning op zak stappen alle spelers met een beter gevoel het veld af dan vorige week.

Mooie overwinning jongens en meisje. Op naar de volgende wedstrijd. Volgende week spelen we om 8:30 uit tegen Oosterhout JO13-1.