1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 08

Parklaan 1
4941BA
RAAMSDONKSVEER
tel. 0162 - 513404

Vandaag is de spanning voor de JO13-1 groot. Al weken gaan de verschillende clubs/teams in de competitie redelijk gelijk op. Uiteindelijk zijn er drie teams over gebleven die de koppositie kunnen behalen. DVVC heeft voorafgaand aan de wedstrijd op papier de beste kans.
Er komt wel wat rekenwerk aan te pas om te bepalen wie echt een bedreiging vormt en wanneer dit exact het geval is. DESK heeft een gelijk aantal punten maar een minder doelsaldo. Om DVVC van de koppositie te houden zal DESK uiteraard moeten winnen en dient het tenminste 8 doelpunten meer moeten maken dan DVVC.
Daarnaast maakt ook de tegenstander vandaag ook nog een kans, want als RFC wint en DESK verliest dan sluit RFC de eerste fase af met een koppositie.

Al het rekenwerk kan beter nog maar even achterwege blijven want eerst moet de wedstrijd nog gespeeld worden. En als de scheidsrechter de wedstrijd in gang heeft gezet begint DVVC ietwat zenuwachtig aan de wedstrijd. Het is even zoeken naar de juiste balans. Maar die balans wordt gelukkig snel gevonden en DVVC stoomt dan ook geregeld op naar het doel van de tegenstander.
Maar toch loopt het nog altijd niet helemaal soepel, reden voor de coach om wat spelers van positie te wisselen. Maar RFC doet niet voor niets mee in de race om de hoogste positie te behalen en voetbalt lekker mee. De wedstrijd gaat wel overwegend richting het doel van RFC, maar treffers bleven uit. En we lijken dan ook met de bekende brilstand te gaan rusten. Maar dan wordt in de 26e minuut een aanval van DVVC omgezet in een doelpunt. Een zucht van opluchting is te horen bij de meegereisde supports en ook voor de spelers is dit doelpunt duidelijk een opluchting.

Na de rust hervat DVVC de wedstrijd met dezelfde gedrevenheid als waar het voor de rust speelde. En de opluchting van het eerste doelpunt krijgt 5 minuten navolging, uit een corner wordt op sublieme wijze de bal achter de keeper het net in gewerkt. Dit doelpunt geeft iets meer zekerheid dat de overwinning er in zit. Maar dan moet er wel normaal gevoetbald worden en moeten er geen rare acties worden uitgevoerd. Helaas zitten er een paar foutjes in het spel van DVVC en wordt het soms toch even billenknijpen. Maar gelukkig staat de verdediging goed en ook de keeper kan er voor zorgen dat de bal niet in de touwen beland.

Met 2 doelpunten in het voordeel en nog minder dan 10 minuten te spelen lijkt de overwinning een zekerheid. Die zekerheid wordt nog meer vergroot als 6 minuten voor tijd de bal andermaal richting het doel van RFC gaat en de bal uiteindelijk via de keeper in het doel verdwijnt. En als in de laatste minuut DVVC nog een keer kan uitbreken wordt de bal voor de vierde keer in het net gewerkt. Met nog 4 seconden op de klok kan de overwinning DVVC niet meer ontgaan.

De vraag blijft dan nog wel wat DESK gedaan heeft. Gelukkig duurt het niet lang voor de uitslag van die wedstrijd bekend wordt en dat DESK weliswaar gewonnen heeft, maar “slechts” met 2 doelpunten meer. Hierdoor is DESK niet ingelopen op DVVC en mag DVVC zich kampioen noemen.

Gefeliciteerd jongens en meisje met deze prestatie !