Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Zondag 10 oktober stond de wedstrijd tegen De Schutters op de planning en deze tegenstander mocht zeker niet onderschat worden. Na 1 gespeelde wedstrijd hadden ze gewoon de maximale 3 punten en ze waren er ook op gebrand om 6 uit 2 te halen.

DVVC begon de wedstrijd goed en dit resulteerde in kleine kansen. Het balbezit was veel voor De Schutters maar echt gevaarlijk werden ze niet. DVVC probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden met een aantal goede combinatie. Zo kwam er een kans voor Remco die de bal niet tegen het netje kon schieten, door goed keeperswerk bleef het 0-0. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg DVVC steeds meer kansen. Door goed druk zetten op het middenveld door Stefan, Dylan en Guus kwam de bal bij Rick. Helaas kon die niet afdrukken en de 1-0 op het scorebord zetten. De eerste kans van De Schutters was een vrije trap waarbij Dennis van Loon goed reageerde en de bal voor de doellijn klemvast had. Kort hierna was het weer de Schutters die na een goede actie vrij kon schieten op doel maar het geluk voor DVVC was dat hij hem voorlangs schoot.

Aan het einde van de 1 helft waren er nog kansen voor Remco en na een goede voorzet had Wesley de 1-0 op zijn hoofd. Hij kon de bal niet goed naar beneden koppen en de bal ging ook over het doel heen. Zo eindigde de eerste helft in 0-0 maar waren de kansen voor DVVC.

De 2e helft begon en DVVC was er op gebrand om de goede 1e helft door te trekken maar wilde zichzelf nu wel belonen voor het goede spel. De eerste kans duurde dan ook niet lang. Na een goede actie van Guus kon de bal weer niet goed afgedrukt worden. In het eerste kwartier na de rust was DVVC een stuk beter maar bleek het dat ze zichzelf niet kon belonen door de 1-0 te maken. Na wederom kansen voor Wesley, Guus en Remco kon de keeper van De Schutters zijn doel nog steeds schoon houden. Na dit offensieve spel moest DVVC de 20 minuten daarna achteruit en wilde De Schutters de 0-1 forceren. Door goed verdedigingswerk van Dennis, Nick, Maikel en Niek werden de echte grote kansen voorkomen en kon Dennis zijn doel ook schoon houden. Ondertussen wisselde DVVC en werden Rick en Dylan vervangen voor Nicky en good old Koen Swanen! Hierdoor kon DVVC nog meer energie brengen om vol voor de 1-0 te gaan. Naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat wie de score kon openen ook met de 3 punten aan de haal ging. DVVC bleef dus scherp achterin maar moest helaas nog 1 grote kans weggeven door een grote fout achterin. Gelukkig werd deze niet afgemaakt en kon Dennis opgelucht ademhalen. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd speelde DVVC vol op de aanval om toch die 1-0 te maken. Er waren nog kansen voor Remco (net voorlangs na een goede vrije trap van Guus) Wesley ( schot geblokt) en de laatste kans was voor Koen. Na een goede actie van Guus was het Koen die zijn schot al telde maar helaas voor DVVC was het een verdediger of keeper die de bal toch nog kon blokken en eindigde deze boeiende wedstrijd in een 0-0.

Ondanks alle kansen was de teleurstelling bij de spelers te voelen. Maar er waren ook positieve punten. Wederom werd de 0 gehouden en de strijd die geleverd was, was meer dan goed!

Voor volgende week staat de uitwedstrijd tegen de koploper TVC Breda op het programma. Ook daar zal DVVC weer alles geven om vol voor de 3 punten te gaan.