3pnt tegen kampioenskandidaat FC Drunen

FC Drunen 1 (zon)

0 - 1

DVVC 1 (zon)

Competitie

5e klasse A

Datum

26 september 2021 14:00

Scheidsrechter

J. Wolterinck

Accommodatie

Sportpark Duinzicht
Torenstraat 150
5151JR
DRUNEN
tel. 0416-375547

DVVC pakt 3 punten in openingswedstrijd tegen kampioenskandidaat FC Drunen.

Eindelijk was het zover en mocht DVVC 1 beginnen aan de competitie. Het was meteen ook een moeilijk begin want kampioenskandidaat FC Drunen was in Drunen de tegenstander. Vorige seizoen werd thuis nog kansloos verloren met 0-4 maar dit jaar waren ze er op gebrand om te laten zien dat dat een vergissing was.

DVVC begon wat afwachtend en liet het balbezit aan FC Drunen. Als team stond DVVC goed georganiseerd en waren er voor beide teams kleine kansen. Het was al snel duidelijk dat de slag op het middenveld de doorslag zou geven wie er met de punten vandoor zouden gaan. Na een paar afstandsschoten van FC Drunen was het DVVC met de eerste grote kans. Na een diepe bal was het Remco die plotseling de 0-1 op zijn schoenen had. Nadat hij zijn tegenstander uit kapte was het de keeper van FC Drunen die nog redding kon brengen. Daar tegenover was het de nummer 10 van FC Drunen die gevaar stichtte met een slalom langs 3 man en een schot net over de lat. Veel meer kansen waren er de eerste helft niet voor FC Drunen. DVVC daarentegen kreeg nog een aantal opgelegde kansen om de score te openen! Remco kon in een 1 op 1 niet de keeper verschalken, Rik zag zijn kopbal in de handen van de keeper belanden na een goede voorzet van Geert en Wesley had een hele mooie volley in gedachte maar kreeg niet genoeg kracht achter de bal na een heerlijke voorzet van Rik. Aan het einde van de eerste helft kreeg DVVC nog de mogelijkheid met een vrije trap. Een slim maar iets te hard genomen bal van Stefan op Guus werd helaas niet gepromoveerd tot een doelpunt. De ruststand was dan ook 0-0.

De tweede helft was een strijd die op conditie bepaald werd. DVVC stond weer georganiseerd en FC Drunen wilde de druk wat opvoeren. Na wederom wat afstandsschoten die over gingen en wat corners die niet heel gevaarlijk werden, was het wederom Remco die de kans zag om de score te openen. Na goed doorzetten en een foutje van de verdediging was het de keeper die Remco met een ippon naar de grond werkte en zo een 100% doelpunt kon voorkomen! De goed fluitende scheidsrechter floot meteen voor een penalty en koos, tot ongenoegen van alle DVVC aanhang,  voor de gele kaart voor de keeper.

Het was Remco zelf die de penalty benutte en de 0-1 tegen de touwen schoot. Het gevecht op het middenveld werd steeds harder en zwaarder en hierdoor zag Giovanni de noodzaak te wisselen. Rik en Remco werden gewisseld voor Dylan en Nicky. Zij brachten de nieuwe energie op het veld die nodig was! FC Drunen begon aan een slotoffensief en probeerde alles uit de kast te halen om de 1-1 te forceren. Na wat corners die goed verdedigd werden en goede verdedigende acties van Dennis, Nick, Maikel en Niek waren er ook nog volop kansen voor DVVC. Zo hadden Geert, Guus, Dylan en Wesley allemaal de 0-2 op hun schoenen maar de bal wilde er niet in! Ook Wouter had een aantal goede reddingen en zorgde ervoor dat DVVC heel weinig weggaf.

Uiteindelijk speelde DVVC de wedstrijd slim uit en waren de eerste 3 punten binnen.

Komende zondag, 03 oktober, speelt DVVC zijn eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen Advendo, aanvang 14.30uur.

Ook hier zullen ze weer alles geven voor de 3 punten!
Ook nog een compliment voor de technische staf die aangevuld is met Micheal Heijne. Er wordt al gesproken over het Heijne-effect!!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!