MO19 herstelt zich en voert de boventoon - DVVC

MO19 herstelt zich en voert de boventoon

DVVC MO19-1

4 - 2

ST Zundert/Wernhout MO19-2

Competitie

2e klasse 6

Datum

18 december 2021 12:30

Scheidsrechter

APM in het Groen

Accommodatie

Sportpark Dongekant
Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Evenals vorige week tegen de koploper JEKA lieten de dametjes ook vandaag weer zien dat ze in het voetbalspel zeker niet onervaren zijn.
In de eerste 20minuten waren ze voetballende beslist de bovenliggende partij.
Het spel speelde zich voornamelijk op de gasthelft af. De GroenWitte hadden er de sloffen in en jaagde constant op richting goal van de gasten. Schoten op, soms nagenoeg open doel, waren navenant. De afwikkelingen waren echter nog niet eenmaal effectief.
Een doorbraak van Zundertse dames, en een mooi schot vanaf de linkerkant, hoog in de hoek, deed de bal onhoudbaar in de thuisgoal belanden.

Doelpunt of niet:
Dat was heftig balen en had direct effect op het spel. Het werd allemaal wat “matter”. De verdediging van de GroenWitte moest hard werken in de tijd daarna. Bij een lange rush en een mooie overspel actie dacht de thuisploeg de gelijkmaker binnen te hebben geschoven. Helaas, stond de aangespeelde scorende speelster buitenspel en daarmee was het doelpunt ongeldig.
Toch was het meteen voelbaar dat hier een kantelmoment in zat. De dametjes voelde duidelijk dat doelpunten maken er ook vandaag toch in zouden kunnen zitten. Nog geen minuut later was de wens een voldongen feit en lag de bal feilloos in het net van de Zundertse goalie. Stand 1-1
Er werd vanaf de middellijn weer gestart met de nodige energie en dat resulteerde, in het tijdsbestek van een minuut(!) in een mooie tweede goal. 2-1

Na de pauze gaan de GroenWitte door waar ze gebleven waren. Aanvallen, pushen, opstromen, doelpogingen -niet geschoten is altijd mis-. Er moest even op gewacht worden, de gasten hadden duidelijk hun rust genomen en vechtlust opgedaan.
Uiteindelijk kon dan toch een alleenstaande thuisspits razendsnel worden aangespeeld en daaruit volgde wederom een mooie goal.
Beide teams gaven nog altijd full speed op het veld. De GroenWitte hadden al wel een paar pijnlijke momenten gehad; Botsingen met een duizelig hoofd na de knal, verstappingen met pijnlijke enkels, wegglijders tot bijna in spagaat en hier en daar de nodige vermoeidheid met pijnscheuten in de zij.
Echter: Niet miepen, opstaan en weer doorgaan was het devies. Doorgaan voor je team want wissels zaten er vandaag, vanwege blessures en stages, helaas niet in. Op je tanden bijten, even afzakken en ontzien worden en dan weer vol erin. Iedereen bleef zich met hart en ziel inzetten dat resulteerde in nog een vierde goal.

De klok vooruit kijken:
Bij een 4-1 stand en een tikkende klok kan het je toch nog verrassen wanneer een speelster van de tegenpartij haar kans schoon ziet en er de pantoffels in zet. Met minder dan 10 minuten op de klok werd de stand 4-2.
De thuisploeg was op slag weer wakker en verdedigde met hand en tand. Speelde lange rushes en hield zoveel mogelijk balbezit of veroverde deze weer zo snel mogelijk.
Zo bleef de stand in het voordeel van DVVC. Een mooie uitslag voor een hard werkende ploeg.
Gefeliciteerd ladies, geniet van de winterstop. Fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling en een heel mooi, gezellig sportief en gezond nieuw jaar.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!