Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Met teruggekeerde vakantiegangers, herstelde geblesseerde en twee nieuwe leden (die meteen voor de leeuwen geworpen werden) startte ZondagDames1 team, met de wetenschap van de luxe van 1 wissel 😊 fel & furieus aan de wedstrijd.
De GroenWitte vloedgolf van aanvallen richting doel van de gasten was moeilijk te stuiten. Goed samenspel, snelle doorbraken en lange afstandsschoten zorgde voor een mooie 1e helft om naar te kijken. 4x wist de thuisploeg de bal in het net te krijgen. Een mooi resultaat om de rust mee in te gaan.

Na de rust werd door de tegenstander begonnen met een andere keepster in de goal. Met katachtige bewegingen verdedigde ze haar doel. De aanvallen uitgevoerd door de thuisploeg bleven komen maar waren door een combinatie van goede verdediging & onderschepping van de bal door de gasten, en kleine onnauwkeurigheden (veroorzaakt door afnemende fitheid van de thuisploeg?) een stuk minder effectief.
De gasten speelden daar snel op in, en zetten de jacht op het thuisdoel extra kracht bij. Snelle rushes en snel schakelen brachten snel resultaat. En meer dan eens. In amper 20minuten van de 2e helft moest de thuisggoalie 3x de bal uit het net vissen. Even zag het er naar uit dat ook de gelijkmaker gevallen was. Hoewel de mensen die ver van het doel verwijderd waren ervan overtuigd waren dat dat ook zo was, was de vv Oosterhoutspeelster die dichtbij het doel stond fair genoeg duidelijk te zijn dat dat níet het geval was. De bal lag nog net buiten de goallijn.

Nu de voorsprong van de GroenWitte geslonken was tot 1, en ze met de laatste aanval van de gasten door het oog van de naald waren gekropen, wilde ze coute que coute de winst behouden. Omdat de gasten hun bijna behaalde 1 punt even zagen wegglippen waren zij er echter op gebrand om toch minimaal dat ene punt binnen te halen. Liefst de wedstrijd nog naar zich toe te trekken.
Als een ware thriller rolde de wedstrijd verder. Met alles uit de kast halende voetbalsters aan beide zijde die zich niet gewonnen wilde geven.
Door tactische zetten, een up-tempo, snelle schakelingen en gedrevenheid kwam de thuisploeg nog eens voor het ‘vijandige’ doel. En zowaar rolde de bal er nog een keer hard in. 5-3
Het bracht iets meer verlichting maar waakzaamheid bleef geboden. De wedstrijd was immers nog niet gedaan.

Bijna aan het einde van de wedstrijd gebeurde er nog iets zeer onfortuinlijks bij een vv Oosterhout speelster. Zelfs langs de lijn was een knak te horen, en de speelster viel, met heel veel pijn, op de grond. Het was direct duidelijk dat de altijd aanwezige waterzak van de verzorgers hier niets brengen kon. De poorten van het veld werden open gezet zodat de auto die de speelster voor onderzoek naar de huisartsenpost ging brengen tot bij haar kon komen en zij niet hoefde te lopen.
Wij hopen dat het inmiddels weer beter gaat met de speelster en dat zij verder geen nare gevolgen aan haar val zal overhouden. We wensen haar van harte beterschap.

Een paar minuten was het nog billenknijpen door niet aflatende aanvallen van beide kanten, maar bij het laatste fluitsignaal stond de stand nog op 5-3.
Gefeliciteerd ZondagDames1 met jullie mooie, zwaarbevochten overwinning. Complimenten aan het hele  team voor de vechtlust en vooral voor de nieuwe dames die zonder pardon tussen de lijnen werden gezet om hun potje mee te spelen.
Op naar de volgende wedstrijd. Volgende week zondag 17 okt. uit tegen ST HZ’75/VCW Vr1. Aanvang wedstrijd 10.00uur.

Zoek jij ook een damesvoetbalteam? Kom dan eens kijken bij een training van deze dames op dinsdagavond van 20.00uur tot 21.30uur. Of kom kijken bij een thuiswedstrijd.
Wil je liever op zaterdag sportief bezig zijn in een damesteam? Dan is DamesZaterdag wellicht iets voor jou. Informeer gerust.