5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

De zaterdagdames V1 zijn inmiddels begonnen aan de competitie.

Na de winst op Steenbergen in de eerste wedstrijd, stond vandaag de eerste thuiswedstrijd op het programma, tegenstander V1 Klundert.

Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat deze wedstrijd niet zo gemakkelijk zou verlopen als de gewonnen wedstrijd van vorige week.

Er werden felle duels uitgevochten en beide teams wilde niet voor elkaar onderdoen. Gaandeweg de eerste helft waren het de dames van DVVC die steeds gevaarlijker werden.  Verschillende kansen waren niet aan DVVC besteed waardoor de brilstand na 25 minuten nog steeds op het scorebord stond.  De dames van Klundert konden voetballend het tempo van DVVC redelijk volgen, aanvallend kwam het niet verder dan wat schoten van afstand.  Na 30 minuten spelen waren de voorwaartsen van DVVC wederom te snel voor de defensie van Klundert.  Patty stoomde door over rechts en haar  perfecte voorzet werd door Floor doeltreffend afgerond.  De ban was gebroken en Klundert leek even van slag want niet veel later een pass van Juul op Sharnilla die gedecideerd de 2-0 liet aantekenen.

Gelet op het aantal kansen een verdiende 2-0 ruststand.

Na rust een feller Klundert dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer.  De defensie van DVVC stond echter haar mannetje en wist de aanvallen van Klundert af te weren.  Ook DVVC liet zich aanvallend gelden.  Tot score wisten beide ploegen echter niet te komen.  Tot minuut 65, Celicia raakte in een duel geblesseerd, waarna Klundert een aanval opzette. Celicia, spil in de verdediging lag echter nog geblesseerd op de grond. Klundert profiteerde, niet heel sportief, en wist de achterstand te verkleinen baan 2-1.

Lang stond deze score niet op het scorebord, want wederom wist Patty op rechts door te breken en evenals in de eerste helft werd haar voorzet door Floor afgerond, waardoor er weer een marge van twee was.

Vanaf dat moment werd het spel van DVVC onrustiger.  Hoewel Klundert op dat moment het betere van het spel had wisten de dames van DVVC, Klundert van score af te houden.

Tot 10 minuten voor tijd, wederom een schot van buiten de zestien. De keepster van DVVC was niet kansloos op het schot, echter beoordeelde de bal verkeerd waardoor het 2-3 werd.  Klundert ging de laatste minuten naarstig op zoek naar de gelijkmaker.

Ze hadden echter niet gerekend op Floor, die druk zette op de Keepster bij een hoge terugspeelbal. De keepster, ruim buiten de zestien, liet de bal te ver voor zich uit vallen en Floor was er als kippen bij om haar de bal te ontfutselen en de 4-2 in het lege doel te schuiven.

Een zwaar bevochten, maar terechte overwinning.  Het collectief heeft het weer geflikt.