Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Het beloofde afgelopen zaterdag 16 oktober een ware titanenstrijd te worden tussen twee teams ‘in the winning mood’. DVVC 14-1 die vorige week met 0-5 het team van VV Dongen versloeg, Rijen die toen met 9-0 het 14-1 team van Jong Brabant van het veld poetste.

Beide teams hadden zich voorgenomen in deze ‘flow’ te blijven. Het talrijke publiek had zodoende hoge verwachtingen van deze strijd der buurgemeenten. Een wedstrijd ook met een extra tintje, want twee spelers van DVVC speelden voorheen bij VV Rijen. Kortom, sommige hartjes klopten sneller dan normaal.

Wat een heftige strijd!
Rijen begon sterk aan de wedstrijd. Hun messen bleken spreekwoordelijk iets scherper geslepen dan die van DVVC. De strijdlustige start en de fysieke inzet van Rijen leidde ertoe dat DVVC heel moeilijk aan voetballen toekwam. Rijen was in de eerste helft gewoonweg sterker en DVVC moest alle zeilen bijzetten om de 0 te houden. Toch waren er voor zowel Rijen als DVVC wel wat kansjes, maar die ontstonden meer door onnodig balverlies en slordigheden. Uitgespeelde kansen door goed voetbal waren in de eerste helft voor het publiek niet te bespeuren. Dit moest echt anders na de rustpauze.

DVVC ‘wake up call’.
In de kleedkamer vroeg de coach aan de spelers van DVVC hoe ze het in de eerste helft vonden gaan. En het zal geen verrassing zijn dat alle spelers het zwaar knudde vonden. Alle spelers moesten in de tweede helft volledig aan de bak, met het mes tussen de tanden de duels aangaan en weer goed verzorgd voetbal laten zien. Zonder dat zou Rijen wel eens met de punten naar huis kunnen rijden. Maar dat wilden de DVVC spelers niet zonder slag of stoot laten gebeuren. Een wissel in de voorhoede moest ook een extra impuls aan de DVVC aanvalskracht geven.

En nu weer voetballen!
Na een slechte eerste helft leek DVVC het gevoel weer terug te hebben van de afgelopen weken. Al snel was het publiek er getuige van dat er na de rust ander voetbal op de mat werd gelegd. DVVC werd met de minuut sterker en Rijen liep steeds vaker achter de feiten aan. Hoger druk zetten en goed positiespel, in combinatie met spelers die elkaar weer makkelijker wisten te vinden en hun kwaliteiten weer konden laten zien. En doelpunten kunnen dan uiteindelijk niet uitblijven. Het eerste doelpunt van DVVC voelde wellicht als een bevrijding, het spel werd daarna alleen nog maar beter. Het daarop volgende tweede doelpunt veroorzaakte een explosie van blijdschap op en naast het veld. DVVC was er weer en kon wederom een overwinning en drie punten bijschrijven en wederom knap de 0 houden. Hard bevochten, maar dat zijn dan ook de mooiste overwinningen. DVVC-Rijen: 2-0.

Volgende week zaterdag 23 oktober speelt DVVC 14-1 om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen Gloria UC in Baarle-Nassau.