Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Vandaag, zaterdag 02 oktober, stond de wedstrijd tegen Were Di op de planning. Twee weken geleden was de vorm goed; er stond echt een team op het veld. Spijtig genoeg was de wedstrijd vorig weekend afgelast, dus toch even spannend vandaag of we de vorm konden doortrekken.

Iets later dan bedoeld werd er afgetrapt. Opbouwend voetbal werd er gekozen vandaag, er staat een degelijke verdediging. En een keeper die daardoor rustig kon blijven.
Geen lange ballen naar voren, maar netjes via de linies over de flanken. Dit leverde halverwege de eerste helft zijn vruchten af: 1-0.

Were Di die vooral veel op eigen helft bleef, blokte vele aanvallen op de goal. Door de drukte voor de goal lukte het de thuisploeg niet altijd erdoor te komen.

Controle zoekend:
DVVC heeft in de rust wat gewisseld en zie je nu even zoeken naar controle op het middenveld. Dit vooral ook omdat Were Di hoger is gaan staan en probeert te counteren na onze aanvallen. Na 10 minuten herpakken de GroenWitte zich en beginen weer te spelen als in de eerste helft.
Vele aanvallen op de goal, echter staat er een zeer goede keeper bij de tegenstander, hij houdt zijn team in het spel. En wij waren een beetje ongelukkig met trefzekerheid. En we zien een Were Di fysieker worden in de verdediging nadat de druk op de goal toeneemt.
Kortom druk houden en wachten op het moment dat ze niet meer kunnen blokken. Of een speler onderuit moeten halen. Zo geschiedde; een doorgebroken speler met bal gaat plat met een penalty als gevolg.
Deze werd goed benut en de 2-0 staat.

Kortom: mooie slimme wedstrijd gezien, en vele spelers lijken boven zichzelf uit te stijgen qua niveau. Ze lopen voor elkaar, communiceren goed, zetten goed druk samen en lossen fouten van elkaar op.
Complimenten aan de trainer.  Op naar de volgende wedstrijd. Volgende week uit in een dorpsderby tegen v.v. Dongen JO14-1. Aanvang wedstrijd 10.00uur.