DVVC 14-1 verpletterend goed tegen Dongen 14-1

Dongen JO14-1

0 - 5

DVVC JO14-1

Competitie

1e klasse 2

Datum

9 oktober 2021 10:00

Scheidsrechter

J. Barendse

Accommodatie

Sportpark De Biezen
Procureurweg 2
5103BG
DONGEN
tel. 0162-316622

Extra dimensie
Al sinds de presentatie van het eerste klasse programma 14-1 op Voetbal.nl werd door het team van DVVC 14-1 naar deze dorpsderby uitgekeken, de uitwedstrijd tegen het 14-1 team van VV Dongen. Een wedstrijd met een extra dimensie, want veel spelers uit beide teams zijn klasgenoten, oud-klasgenoten of oud-ploeggenoten. Wekenlang zetten de spelers elkaar over en weer al op scherp door onderlinge weddenschapjes af te spreken. Denk hierbij aan weddenschapjes ter waarde van een frikandelbroodje. Maar de wedstrijd leefde al geruime tijd, dat moge duidelijk zijn.

Tijdens de warming-up bleek dat ook de ouders en grootouders van de spelers van beide ploegen deze voetbalstrijd niet wilden missen. Sommige ouders gaven zelfs toe dat ze deze ochtend best een beetje gespannen waren. Het stond nog net niet rijen dik langs de kant, maar het aantal ogen dat de wedstrijd volgde was niet te tellen. De supporters bleken na afloop zeker niet voor niets te zijn gekomen. Een strijd vol passie, emotie en schitterende doelpunten wil je gewoonweg niet missen.

Misschien wel de wedstrijd van het jaar
Voor de wedstrijd hadden spelers en staf elkaar een goede wedstrijd toegewenst, sportief zoals het hoort. Na het eerste fluitsignaal was al snel duidelijk dat de ploegen geen genoegen namen met verlies of een gelijkspel, winnen was vandaag het ultieme doel. En dat was ook goed te merken aan de tikjes die aan elkaar werden uitgedeeld, shirtje vasthouden, duwtjes en soms ook pittige overtredingen. De scheidsrechter kreeg genoeg te doen en moest alle zeilen bijzetten om de voetbalwedstrijd niet te laten veranderen in een rugbywedstrijd. Maar op het moment dat de spelers elkaars sterkten en zwakten hadden ontdekt, werd er met name door DVVC een prima potje voetbal op de mat gelegd. Dongen had duidelijk moeite met de 1-5-3-2 opstelling van DVVC. Met backs die zowel de centrale verdedigers ondersteunen als opkomend langs de flanken de aanval een extra impuls geven. Met middenvelders die een controlerend en balveroverend takenpakket hebben en bij balbezit zo snel mogelijk de vrije man zoeken met een strakke pass. En een tweemans voorhoede die de vrije ruimte zoeken, veel in beweging blijven en kansen zo goed mogelijk benutten.

Goals
Geen toeval ook dat DVVC de 0-1 voorsprong behaalde door een prachtig doelpunt van een opkomende back. Dongen had geen antwoord op het snelle en gedisciplineerd uitgevoerde positiespel en het constant druk zetten van DVVC. Het leverde DVVC meerdere kansen op die uiteindelijk leidden tot nog 3 andere schitterende goals, waarvan 1 uit een beauty van een vrije trap. De ruststand was dus maar liefst 0-4 voor DVVC. De tweede helft begon een stuk rustiger. Dongen deed verwoede pogingen om de linies van DVVC te doorbreken, maar tevergeefs. DVVC nam een tandje terug, maar slaagde er toch weer in om een fraai opgezette aanval om te zetten in een mooie goal. De volledig terechte uitslag van deze dorpsderby: Dongen 0, DVVC 5.

Na afloop
De spelers en staf van beide teams bedankten en feliciteerden elkaar na de wedstrijd. De ouders en supporters van zowel Dongen als DVVC troffen elkaar daarna in de kantine en bespraken onder het genot van een kopje koffie de wedstrijd nog even gezellig na. In een goede en sportieve atmosfeer. Mooi hoor dat ouders, ongeacht de vereniging waar hun kinderen lid van zijn, zo positief met elkaar om gingen. Medemenselijk gedrag toont de echte klasse. En uiteindelijk zal iedereen het over eens zijn; het is maar een potje voetbal en plezier staat boven alles!

Op naar de volgende wedstrijd
DVVC 14-1 speelt op zaterdag 16 oktober om 13.00 uur thuis tegen Rijen 14-1. Wederom een wedstrijd met een bijzonder tintje.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!