Moeizame zege DVVC JO13-1

DVVC JO13-1JM

4 - 3

RWB JO13-1

Competitie

1e klasse (2e fase) 15

Datum

11 december 2021 13:00

Scheidsrechter

E.P.A. van der Sluijs

Accommodatie

Sportpark Dongekant
Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

De zaterdag begint koud en druilerig en niets laat het er op lijken dat het een lekkere dag wordt om te voetballen. En dan staat ook nog eens de wedstrijd tegen RWB op het programma, de tegenstander die in de eerste fase DVVC thuis met 1 tegen 5 versloeg. Hopelijk wordt het vandaag geen herhaling.

Als we het veld opgaan is het weer flink opgeklaard en is de temperatuur een stuk gestegen. Nu eens zien hoe de wedstrijd gaat verlopen. Na het eerste fluitsignaal gaat RWB al direct richting het doel van DVVC en zet het DVVC direct onder druk. En dat doet RWB niet zonder resultaat want bij een verdedigende actie steekt een speler van DVVC zijn arm uit en laat de bal daar nu net ook nog eens tegen aankomen. Uiteraard een handsbal, maar tot overmaat van ramp speelt dit zich allemaal ook nog eens af in het doelgebied van DVVC en wordt het dus een penalty voor RWB.

De penalty wordt zonder probleem ingeschoten en na drie minuten kijkt DVVC al tegen een achterstand aan. Als dit de voorbode van de rest van de wedstrijd zou zijn dan lijkt een herhaling van de eerder gespeelde wedstrijd een feit. Maar dit keer is DVVC wel een stuk scherper. Bij een aanval van DVVC lijkt het aanvankelijk buitenspel, maar de in buitenspel staande speler komt niet aan de bal en door een snelle actie wordt bal wel opgepakt door een buitenspeler van DVVC die niet in buitenspel positie stond. Die werkt de bal met een goed gericht schot in het doel, waarmee de snelle gelijkmaker een feit is.
Dan gaat het spel een tijdje over en weer en wordt duidelijk dat de 2 teams goed aan elkaar gewaagd zijn. En is het maar de vraag aan welke kant er een volgend doelpunt gaat vallen. Het is deze keer de kant van DVVC waar het doelpunt valt. In de 18e minuut wordt de keeper van RWB met een fraaie lob gepasseerd en is de voorsprong voor DVVC.

Maar zoals reeds aangegeven zijn de teams goed aan elkaar gewaagd. En dus kan een volgend doelpunt eigenlijk niet uitblijven. Het volgende doelpunt dat valt is helaas voor RWB en de stand is andermaal gelijkgetrokken. Met een stand van 2 tegen 2 gaan de teams de rust in.
De tweede helft beginnen we zo waar met een mooi zonnetje dat is gaan schijnen, hopelijk wordt dit de voorbode voor het eindresultaat. Niets lijkt daar echter op als RWB ook in de tweede helft na een paar minuten al weer weet te scoren. DVVC kan wederom vol aan de bak om tenminste de stand weer gelijk te trekken.

Voetbal is en blijft een spel van een hoop factoren, daarbij hoort ook altijd de factor geluk. En het geluk is bij deze wedstrijd aan de zijde van DVVC. Want halverwege de tweede helft scoort DVVC ook voor de derde keer en staat het weer gelijk. En zeven minuten voor tijd is het geluk volledig aan de zijde van DVVC als een speler de bal op doel schiet, hij deze verkeerd raakt maar toch het doel in ziet gaan.

De wedstrijd eindigt hierdoor in een ietwat benauwde overwinning voor DVVC. Al met al een wedstrijd die weliswaar gewonnen is, maar waarbij DVVC niet op z’n best was. Hopelijk gaat het volgende week een stuk beter. Dan speelt DVVC een wedstrijd in de tweede ronde van de beker, ver hoeven we daarvoor niet te reizen want we mogen naar de “buren” van Olympia.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!