Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

In wat voorlopig weer de laatste wedstrijd met publiek wordt strijden vandaag de spelers van de DVVC JO13-1 tegen de spelers van DESK JO13-1. In een eerdere ontmoeting, uit bij DESK, moest DVVC de meerdere erkennen in DESK. Vandaag zijn de spelers er dan op gebrand om revanche te nemen.
Tijdens de wedstrijdbespreking wordt naast de opstelling ook het spel van de tegenstander uitgebreid doorgenomen. En daar blijkt ook dat de spelers de vorige wedstrijd nog goed kunnen herinneren en ze dus gewaarschuwd het veld op gaan.
Hoe groot kan dan ook de "verrassing" zijn als DESK al in de zevende minuut de score weet te openen. En dat, tot overmaat van ramp, een minuut later DESK voor de tweede keer weet te scoren. Waar gaat dit mis ? Het antwoord is eigenlijk best simpel: DVVC is niet alert genoeg en laat DESK zijn gang gaan.
Maar er is gelukkig nog genoeg tijd om wat aan de achterstand te gaan doen. Na de twee tegentreffers weet DVVC zich te herpakken. Maar het maakt het zich ook herhaaldelijk moeilijk door de bal steeds in de drukte te bewegen. Het komt een beetje overeen met het “kluitjesvoetbal” zoals dit bij de F-jes nog wekelijks te zien is. Dat nivo zouden we toch al geruime tijd achter ons gelaten moeten hebben.
Maar voetbal is naast een tactisch spel ook een spel waarin geluk een rol van betekenis speelt. En als die twee factoren samenkomen dan kan het zo maar gebeuren dat het lukt om de bal in de touwen te werken. En dat is dan ook het geval in de 21e minuut als DVVC er in slaagt om de aansluitingstreffer te maken.
En hoe jammer is het dan als je een minuut later zelf opnieuw mag aftrappen omdat de aansluitingstreffer al weer is opgeheven door een derde doelpunt van de tegenstander ? Het is niet de vraag hoe jammer het is, maar hoe pijnlijk. En het wordt nog pijnlijker als twee minuten later DESK de vierde treffer noteert. Bij DVVC ontbreekt het aan scherpte, precisie en felheid.
Als we met een ruststand van 1 – 4 naar de kleedkamers gaan kan DVVC terugkijken op een zeer matige eerste helft. En is het aan de coach en de spelers om de rust goed te gebruiken en een herstelplan te bespreken voor de tweede helft.
Na de rust komen de spelers in ieder geval met de nodige gedrevenheid uit de kleedkamer. Gretig om de wedstrijd niet te verliezen. Ook zijn er wat wissels doorgevoerd.
Zoals eerder aangegeven is de factor geluk ook een onderdeel van het voetbalspel en deze keer is het geluk aan de zijde van DVVC. Want drie minuten nadat we aan de tweede helft zijn begonnen ligt de bal in het doel van de tegenstander. 2 – 4.
Geluk hoort bij het voetbalspel, maar ook pech. Want een doelpoging van DVVC wordt van de doellijn gehaald. Maar inmiddels is wel duidelijk dat er in de tweede helft een alerter en scherper DVVC op het veld staat dan voor rust. DVVC heeft nu de wedstrijd onder controle en bestookt DESK nu met de diverse aanvalspogingen.
Als na acht minuten DVVC er andermaal in slaagt de aansluitingstreffer te maken leven de spelers nog iets meer op. Het geloof dat de wedstrijd niet verloren is groeit steeds meer. Sterker nog de spelers krijgen zelfs hoop op de overwinning. En als dan de bal vanuit buiten het zestien meter gebied loeihard wordt ingeschoten is daar de gelijkmaker. En met nog bijna 20 minuten op de klok is er nog meer hoop om de drie punten binnen te halen.
Als we het laatste kwart van de wedstrijd in gaan veranderd het spel weer wat. DVVC staat steeds hoog en DESK weet via counters snel aan te vallen. In het laatste kwart zijn daardoor over en weer aanvallen en neemt DVVC een risico. Gelukkig kan DESK niet genoeg halen uit de counters. Maar weet DVVC ook geen opening meer te vinden voor nog een doelpunt.
Waarmee de wedstrijd eindigt in een gelijkspel 4 – 4. Hiermee heeft DVVC in ieder geval een beter resultaat dan de vorige ontmoeting. Maar helemaal tevreden kan DVVC toch ook niet weer zijn met het resultaat, de fouten en slordigheden in de eerste helft hebben de kans op de winst aanzienlijk doen slinken met een gelijkspel als eindresultaat. Werk aan de winkel voor de komende trainingen.
Aan de andere kant moeten we ook het terugkomen van een 1 – 4 achterstand kunnen waarderen. Waar we de eerste helft het liefst willen vergeten is de tweede helft een uitstekende helft geweest. En bovenal is de wedstrijd niet verloren en hebben “we” nog geen verliespunt geïncasseerd.
Volgende week weer een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen om de drie punten wel te pakken.