Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Zaterdag 27 november komt Hilvaria bij JO11-2 op bezoek. Omdat Hilvaria ook in Groen Wit speelt dragen zij gele trainingshesjes over hun groene shirt, zo kan er in het veld zeker geen aanspeel ‘vergissing’ begaan worden.
Na de domper van vorige week willen de GroenWitte wel weer eens punten pakken. Ze gaan furieus van start en komen geregeld tot bij het doel. De pogingen stranden daar echter keer op keer. Het geluksmomentje zit er steeds net niet in. De bal gaat langs, over, wordt gestopt door verdediging, keeper, raakt lat of paal en al wat er nog maar mis kan gaan om een poging een geslaagd schot te noemen.
Aan inzet ligt het niet, de kids lopen het vuur uit hun sloffen. De Hilvarianen slaken opluchtingszucht na opluchtingszucht, bij de thuisploeg klinkt het “aagghhrr”, “nee, oe”, “jeetje hoe …”, “ah jammer” en alle andere varianten.
Het eerste kwart blijft doelpuntloos, en bij het tweede kwart lijkt dat ook zo te gaan. Of toch niet?
Nee! Vol spanning wordt weer gekeken naar een lange rush langs de lijn, een goed opgezette aanval, een perfect aangenomen bal en een knal en de bal die achter de keeper glipt. “Eindelijk”, klinkt het door de doelpuntmaker, hij had hem al een aantal maal op de slof en nu schiet hij hem er dan toch (eindelijk) in. Op alle gezichten verschijnt een Big Smile, en terecht, hard voor gewerkt en dan mooi afgemaakt.
Zorgt dit doelpunt voor het kantelpunt? Dat zal na de pauze moeten blijken.

In zekere zin is het inderdaad het kantelpunt geworden. Een eerste helft van veel pogingen (voornamelijk op het gastendoel) en slechts 1 verzilvering zetten zich na de pauze om in …. Nog meer doelpogingen, óók op die van de thuisploeg! En … heel wat meer ‘rake schoten’, in beide goals.
Beide teams scoren nml nog 4x voordat het eindsignaal klinkt. De eindstand komt daarmee, met een doelpuntje meer, uit op een winst voor de DVVC-ers: 5-4.

Hard gewerkt, winst niet cadeau gekregen, drie punten erbij, de opsteker die nodig was na vorige week. Het laat zien dat er samen gewerkt kan worden en de kids er in blijven geloven. Goed gedaan en op naar de volgende wedstrijd.