5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Zaterdag 29 januari was het weer zo ver voor de jongens van  O23, ze mochten weer gaan voetballen.
Als eerste wedstrijdtegenstander staat UVV uit Ulvenhout op het programma. De club die vorig jaar een ware angstgegner bleek. Maar goed, nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen.
Dit was ook de manier waarop de, ditmaal in het wit spelende, thuisploeg het veld op ging.

In de openingsfase begon DVVC sterk en het kreeg al snel een aantal goede mogelijkheden. Uiteindelijk leidde deze kansen ook tot de eerste goal van het jaar, 1-0.
Kort na de eerste goal werd ook de tweede goal gescoord. UVV had een corner en binnen no-time lag de bal in het goal van UVV, de bliksemsnelle counter betekende de 2-0.

Met deze stand werd ook de rust ingegaan en dus ging DVVC met goede hoop weer beginnen aan de tweede helft. Deze helft werd echter een stuk minder scherp begonnen en de 2-1 was al snel een feit. De speler van UVV benutten een penalty na een overtreding in de zestien.
DVVC herpakte zich snel en de 3-1 werd snel gemaakt, het zou nu wel goed zitten werd gedacht. Dit bleek niet het geval, via wederom een penalty kwam UVV terug tot 3-2. Hoewel de goallie de penalty én de rebound pareerde, bleek de derde poging toch te machtig. De spelers van DVVC bleven verstijfd staan en waren niet op tijd de gepakte penalty weg te werken.

Na de 3-2 was daar plotseling ook nog de 3-3. Een bal die van links werd voor getrokken rolde ongelukkig achter de doelman van DVVC. Na deze gelijkmaker golfde het spel op en neer en werd er gevochten voor de overwinning. Beide ploegen kregen kansen en het was een spannende slotfase. Een kans van DVVC werd in eerste instantie nog gepakt door de keeper, maar ditmaal waren de GroenWitte er wel als de kippen bij en werd de rebound vakkundig binnen geschoten. Zo stond er weer een voorsprong voor DVVC op het scorebord.
Nog slechts een aantal minuten te gaan en de uitploeg begon nog meer druk te geven op de sterk vechtende thuisploeg. Uiteindelijk kwam er nog 1 grote kans van UVV en deze belandde via de voet van een DVVC speler uiteindelijk op de lat. Langs de kant ontsnapte bij de DVVC-fans de nodige hoorbare zenuwachtige opluchtingskreten en diepe zuchten.
Kort na deze kans klonk het eindsignaal.
DVVC O23 wint de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen na een spannende wedstrijd met een slot dan menigeen nog lang zal heugen.

Volgende week geen competitiewedstrijd. 12 febr. Uit tegen Berkdijk, aanvang 13.00uur.

Zoek jij nog een leuk, gezellig team dat strijd voert binnen de lijnen en waarbij daarbuiten gezelligheid de boventoon voert? Kom eens aan bij een training (di-do avond) We weten zeker dat zo’n mooi GroenWit shirt je goed zal staan. Kom ook!