Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

De eerste wedstrijd na de lockdown/winterstop en het is meteen een tandje hoger dan de afgelopen winter. Vanaf dit voorjaarsseizoen komt het team uit in de Hoofdklasse. Dat is weer een hele andere beleving, al is de 1e tegenstander wel een bekende. Eentje om absoluut rekening mee te houden. De kids staan in elk geval op scherp.

Er is al snel volop strijd en de teams zijn aan elkaar gewaagd. Zowel voetballend als fysiek. De doelpunten vallen aan beide zijde. Aan het eind van de 3e kwart is de stand 3-2.

In het laatste kwart strijden de teams nog even fel als aan het begin van de wedstrijd.
De GroenWitte komen voor het doel van de tegenstander in een clutch maar weten zich te ontwarren en scoren een prachtige goal. 4-2.
De eindtijd komt steeds dichterbij, maar VOAB geeft zich niet zomaar gewonnen. Zo persen ze er nog de nodige energie uit en de thuisploeg verkijkt zich toch enigszins op de aanval. Een kleine verwarring en een te late schakeling en een tegengoal is het gevolg. Stand 4-3

Zo wordt het tegen het eind nog ongemeen spannend, al was daar tijdens de rest van de wedstrijd ook geen gebrek aan. Hoe lang zou het nog speeltijd zijn? De aanmoedigings/coachingskreten van de ouders langs de kant klinken nog fanatieker.
De spelers moedigen elkaar ook fel aan. “Rust bewaren” of “Snelheid erin” er klinken tegenstrijdige signalen, of is dat omdat het ene team dat ene doelpuntje voorsprong wil behouden en daarmee de buit binnen kan halen. Of omdat het andere team niet met lege handen naar huis wil en er dus nog minimaal 1 goal bij moet en daarmee dan 1 punt in de wacht sleept?
Lang hoeven beide teams niet meer op het antwoord te wachten. Soms is een minuut erg lang, soms veel te kort. Er is nog een aanval op het thuisdoel, maar door fanatiek storen en verdedigen gaat de bal ruim naast.
Nadat de keeper de bal weer in het spel heeft gebracht en een veldspeler het eerste balcontact heeft gehad zit de speeltijd erop.

Na 2 eerdere nederlagen tegen VOAB trekt het DVVC JO10-1 team nu aan het langste eind. Dat geeft een extra sterk “YES!” gevoel. VOAB was het enige team waarvan vorig (winter)seizoen verloren werd. De winst van vandaag laat zien dat het team nog meer gegroeid is, het geeft zelfvertrouwen en pept ze nog meer op. Wat een prachtige manier om een nieuw (voorjaars)seizoen mee te beginnen.
Eindstand 4-3.
Gefeliciteerd mannen met deze overwinning en op naar de volgende wedstrijd. Volgende week wederom thuis, tegenstander Sarto, aanvang wedstrijd 10.00uur.