Snelle score, spannend verloop, uiterste krachtinspanning met genadeslag. Wedstrijd van JO11-1 heeft het allemaal

tel. 0162-314832

Snelle score, spannend verloop, uiterste krachtinspanning met genadeslag.
Wedstrijd van JO11-1 heeft het allemaal

Na een te lange winterstop was het eindelijk weer tijd om lekker te gaan voetballen.Op het ene veld mooie partijen van de jonge toppertjes van DVVC terwijl de O11 zich op het veld aan het voorbereiden was voor hun eigen wedstrijd.

Unitas trapt af en de wedstrijd is begonnen. Je zag dat de teams aan elkaar gewaagd waren en dat DVVC gebrand was om te winnen, na hun laatste ontmoeting waar ze toen helaas hun meerdere hebben moeten erkennen.

Kansen vielen voor beide teams maar het was DVVC die het bal het eerst in het doel van de tegenstander trapte. Maar Unitas beet flink van zich af en probeerde met man en macht de score te vereffenen. Helaas, voor hun, mocht dat door de sterke weerstand van DVVC niet baten en na 1 kwart bleef het 1-0 voor DVVC.

Na een toespraak van de coach tijdens de eerste rust keerde de jongens weer terug op het veld om de wedstrijd te hervatten. De bal ging heen en weer, de ene keer door middel van een mooie uitgevoerde aanval de andere keer door de bal weliswaar gewoon ver naar voren te knallen. Kansen vielen weer heen en weer voor beide partijen maar de teller bleef hangen op 1-0 voor DVVC.

De eerste helft zit erop en je ziet dat de jongens door hun felle strijd lichamelijk moe beginnen te worden, ook helpt het niet mee dat er geen wissel is, maar dit is geen excuus aangezien de tegenstander ook niet beschikt over een wisselspeler.

In de derde kwart zie je dat het voetbal, ondanks wat vermoeidheid, zuiverder begint te worden en dat het advies van de coach beetje bij beetje wordt opgevolgd waardoor er meerdere kansen worden gecreëerd. De tegenstander bijt fel van zich af en probeert op kracht de bal naar voren te krijgen en het via hun sterke spitsen af te maken. Dan moeten ze echter eerst nog langs de sluitpost van DVVC die er op gebrand was elke bal uit het net te houden…. Dit lukt ook in deze 3e kwart en het blijft nog steeds 1-0 voor DVVC.

De jongens worden nog 1 keer opgepept om de laatste kwart in te gaan, “Blijf druk zetten, Speel het uit, Ga door”.  Vol goede moed gaan de jongens weer het veld op om af te maken waar ze aan begonnen zijn. Maar de tegenstander doet dat ook en door een corner en een hard schot van hun sterke spits krijgen ze het voor elkaar om de 1-1 score op het bord te krijgen.
Even zag je de teleurstelling op de gezichtjes van de vermoeide GroenWitte, maar ze hadden een doel voor ogen, en daarom gingen ze gelijk door waar ze gebleven waren. Door te blijven pushen en druk te zetten en uiteindelijk het spel uit te spelen viel de 2-1. Toen was het vuur terug in hun ogen want vrij kort daarna, dankzij een geweldig staaltje voetbal, viel de 3-1. De tegenstander gaf niet op, want waar een wil is een weg en ze beten fel van zich op wat resulteerde in snelle acties en harde duels. Maar het mocht niet baten; het vuur van de jongens van DVVC was niet te blussen en daardoor wisten ze nog net voor tijd de 4-1 op het bord te zetten.

De scheids floot af en de wedstrijd was klaar. Door middel van continu druk te zetten en goed te voetballen en uiteindelijk niet op te geven trokken ze de wedstrijd naar zich toe.

Uitslag DVVC O11-1, Unitas’30    4-1