Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Meteen na de aftrap stoomt MO19 op richting doel van ST Zundert/Wernhout. Een paar maal overtikken en uithalen. Binnen een minuut was de openingstreffer een feit.
Het spel ging door met een van zelfvertrouwen blakend MO19. Ze leverde mooi verzorgd voetbal en konden elkaar haast feilloos vinden. Goal nummer 2 was daar amper 10minuten na de eerste.

Twee snelle treffers, daar waren de gasten door wakker geschud. In dit tempo wilde ze de GroenWitte niet door laten gaan. Ze kregen iets meer grip op het spel en (ver)stoorde vaker uitgedachte opzetjes van de thuisploeg. De gasten gingen nu ook af en toe richting de goal van DVVC. De verdediging en de sluitpost voorkwamen echter de aansluiting/tegengoal.
Tot scoren kwamen de dametjes van GroenWit zelf ook niet meer. En dan … vlak voor de rust, daar knalt de 3-0 in de touwen. Dat is lekker de dorstlesser en verdiende rust opzoeken.

Onrustig beeld:
Na de rust een onrustiger beeld.  Liep DVVC wat meer achter de feiten aan? Was de peptalk bij ST Zundert-Wernhout effectief binnen gekomen? Was de thuisploeg onnauwkeuriger geworden? De gasten meer gedreven?
Hoe het zei; De eerste tegengoal liet niet superlang op zich wachten. Een klein kwartiertje onderweg en de aansluiter 3-1 is daar.
Dat smaakte de naar Dongen afgereisde dames naar meer en het brengt de thuisploeg ook een beetje uit balans, zo lijkt het wel. Elke meter moet zwaar worden bevochten. Het eigen spel lijdt er onder en dan volgt ook nog een vrije trap. En deze wordt perfect genomen, met een mooie boog over het GroenWitte muurtje en uit het bereik van de keepster ploft de bal zo achter de doellijn van de thuisploeg. Dat is even slikken. De 3-0 voorsprong van voor de rust is geslonken naar een 3-2 stand. De Zunderste dames leven helemaal op. “Nog 2 erin, dan zijn we er”, klinkt het. Laten de DVVC-sters het zover komen? Het lijkt erop dat de knop weer omgaat en ze weer meer en meer het spel van voor de rust, hun eigen spel, gaan spelen.

In de rug:
“In de rug”, wordt op een gegeven moment wel erg letterlijk genomen door een gastspeelster en zo wordt een aanval van de thuisploeg in de kiem gesmoord. Die laat het er echter niet bij zitten en zetten al snel wederom een aanval op. Dezelfde speelster snelt dusdanig snel naar voren dat ze vergeet haar eigen voeten mee te nemen en pardoes languit op de grond terecht komt. De scheids vanaf een afstandje kijkende fluit, de Zundertse dames protesteren en laten weten dat zij er niets aan kunnen doen. Ook de in het GroenWit gestoken jongedame is zo fair te melden dat het haar eigen fout was. Zij struikelde over haar eigen voeten. Daarom besluit de scheidsrechter de bal dan weer aan Zundert te geven. Nog echter is het bij o.a. de keepster niet geheel doorgedrongen dat ze hier geen nadeel uit zullen halen en blijft het “Ja joh ik zou d’r ook gewoon bij gaan zitten”, klinken, hetgeen pas verstomd wanneer de meiden van de thuisploeg op flinke afstand afwachten tot de gasten de bal weer in bezit hebben gekregen en het spel hervat kan worden.

Amper 5 minuten later komt de ultieme wraak van de zo onfortuinlijk gestrande speelster. Ze omzeilt verschillende verdedigsters en knalt al haar gefrustreerde energie van abrupt afgebroken aanvallen tegen de bal.
Bamm … In your face … eh goal.
Stand 4-2.
Dat geeft het zelfvertrouwen van het team weer een boost, een extra doelpunt geeft wat meer lucht, de focus kan nu op behoud worden gelegd. En dus wordt vol ingezet op verdediging en verstoring van Zundertse plannen. Even zo goed is het bij tijd en wijle nog spannend richting of voor het thuisgoal, maar de dametjes zijn geenszins van plan nu de winst nog weg te geven en houden standvastig stand.
Het verlossende fluitsignaal komt geen seconde te laat. Krachtig en furieus begonnen, onrustig spel onder controle gekregen en hersteld, geloofd en gewerkt in en voor eigen kunnen. Samen, met elkaar. Gewonnen. 3punten rijker. Gefeliciteerd dames. Volgende wedstrijd op 7 mei, uit tegen Beek Vooruit, aanvang wedstrijd 12.00uur.