Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Afgelopen zaterdag was het een rustige vakantiezaterdag. Met slechts 1 wedstrijd op het Sportpark hadden DamesZaterdag het rijk voor zich alleen. Ze waren dan ook vastbesloten de volle 2x45minuten te genieten van de rijkdom van het alleenrecht op het veld deze zaterdag.

Een fris en beetje onfortuinlijke start:
Het weer was niet uitermate zonnig, het humeur van de dames wel. Nog wel.
De gasten, Dubbeldam, waren niet helemaal uit Dordrecht gekomen om zich al direct te laten afserveren. Het duurde dan ook niet lang voordat DVVC een tegentreffer moest incasseren. Een te kort gespeelde bal werd door een zeer oplettende dame van Dubbeldam onderschept en vakkundig in het doel gewerkt. 0-1

De GroenWitte waren per direct weer op hun qui vive. Lang kon Dubbeldam dan ook niet genieten van de voorsprong. Sharnilla wist binnen niet al te lange tijd de gelijkmaker aan te tekenen. 1-1
En dat smaakte naar meer. Een kleine 15minuten later deed ze het nog eens dunnetjes over en de voorsprong was een feit. 2-1
Nu bleef de thuisploeg zeer constant voetballen met veel balbezit. DVVC had het beste van het spel, waarbij de verdediging zich van haar beste kant liet zien en praktische geen kansen weggaf, waardoor het niet bijzonder druk noch gevaarlijk meer werd voor de thuisgoal. Vlak voor het rustsignaal wist Mila de score nog verder te verhogen naar 3-1.

Op dezelfde voet verder:
Na rust was het zaak te consolideren en niet in de problemen te komen. De dames van Dubbeldam hadden de hoop nog altijd niet opgegeven en bleven alles geven. Een enkele keer konden ze opstomen naar de goal van DVVC maar veel kansen om uitgekiend uit te halen kregen ze niet.

Scoren werd er trouwens ook niet meer gedaan door de Groen/Witte, ondanks de kansen die de dames nog kregen. Er werd echter ook niets weggegeven. De stand bij rust werd tevens de eindstand en er konden weer drie punten worden bijgeschreven.
Het was een zeer sportieve wedstrijd met twee teams die aardig gelijkwaardig aan elkaar waren. Beide speelde mooi en verzorgd voetbal. DVVC creëerde wat meer kansen, verdedigde wat beter uit en maakte net wat beter de aanwezige kansen af. Een leuke sportieve wedstrijd met een mooi resultaat voor ZaterdagDames

Door deze overwinning stijgt DVVC naar de vierde plaats op de ranglijst.

Volgende wedstrijd op 14 mei, wederom thuis tegen Zwaluwe, aanvang 14.30u.
Het is de laatste competitiewedstrijd die thuis gespeeld wordt dus mis de kans niet om de dames in actie te zien!