5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

(doelpunten bekijken? Je vindt ze onder aan het verslag)

Op dinsdagavond 19 april stond de topper in de Hoofdklasse onder 12 tussen DVVC en DIA op het programma. Beide teams hadden al hun wedstrijden tot nu toe gewonnen en was het vanavond dus DE wedstrijd die gewonnen moest worden. De trainers en leiders hadden de jongens goed toegesproken en een plan gemaakt hoe DIA aangepakt moest worden en ze zelf ook tot scoren zouden komen. De wedstrijd begon, en beide teams voetbalden met veel strijd en passie, waarbij DVVC de eerste kansjes kreeg in het eerste kwart.

Aan elkaar gewaagd:
DIA was in het eerste kwart zeker niet de mindere en kreeg ook wat kansjes, maar de bal werd door de keeper en verdedigers goed tegen gehouden. Na wat omzettingen in de rust van het eerste kwart kreeg DVVC loon naar hard werken. Jip werd mooi de diepte ingestuurd en wist de keeper in de korte hoek te passeren. 1-0
Niet veel later kwam Hubert weer in het veld en hij was gelijk goed bij de les om de 2-0 te maken na een goede aanval over links. De tweede pauze kwam als geroepen en de jongens konden even uitrusten met ranja en een dextro. De trainers van DIA gaven bij hun spelers aan dat DVVC dit niet zou volhouden omdat we maar 1 wissel hadden. DIA kwam dan ook getergd uit de rust en begonnen te drukken op onze goal. Soms met wat geluk maar vooral door goed verdedigen met z’n allen en een prima keeper hielden we het doel nog schoon. Tot er een bal vanaf de zijlijn mocht worden ingedribbeld en de speler van DIA verrassend op goal schoot hadden wij hierop geen antwoord: 2-1.

DIA krijgt weer hoop:
En DIA kreeg weer hoop. Maar DVVC liet het er niet bij zitten en werd weer gevaarlijk door een paar mooie uitvallen waarbij Milo na een mooie aanval de 3-1 scoorde. Dit gaf weer wat lucht en rust richting het 4de kwart.
In de 3de pauze aangegeven dat wij niet meer moesten scoren maar vooral de voorsprong moesten koesteren. Maar uiteraard wel moeten blijven voetballen als we zelf de bal in bezit hadden. Een paar minuten in het 4de kwart viel de beslissing en scoorde Hubert zijn 2de van de avond. 4-1 voorsprong en nu de wedstrijd uitspelen. Dat deden ze naar behoren en DIA kreeg alleen enkele afstandsschoten die door keeper of verdediging goed werden tegen gehouden.

Applaus van de ouders van DIA:
Na het laatste fluitsignaal een gejuich door de vele toeschouwers en ook applaus van de ouders van DIA. Het was een leuke spannende pot, waarbij DVVC het betere van het spel had en daarbij een terechte overwinning kan bijschrijven en op koers is een bijzondere prestatie met het team neer te zetten. Op naar de volgende wedstrijd op 10mei tegen Meerkerk.

Bekijk hieronder de filmpjes van de doelpunten (let op er is ook vanuit een andere hoek gefilmd. Er is 4 x gescoord)