Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

De vroege vogels zijn vandaag JO11-1 met ’t Zand als tegenstander. Geen makkie voor waar. Het spel loopt gelijk op al heeft DVVC wel de nodige kansen. De goal van de gasten wordt echter furieus en standvastig verdedigd door de sluitpost. Menig poging strandt door zijn reddingen.
Dan begaat een GroenWitte een overtreding die om ingrijpen van de scheidsrechter vraagt. Hij legt de bal op de stip. Een verkeerde inschatting van de thuiskeeper en de bal ligt in het net. Balen om tegen een 0-1 achterstand aan te kijken. Nog meer mineur wanneer deze stand verdubbeld wordt in 0-2. Het wordt hoog tijd voor een oppepper, een positieve stimulans. Maar voor de rust komt DVVC niet meer helemaal lekker in zijn spel.

Haviksogen:
Wanneer in de 2e helft een gejuich opklinkt denken vertrekkende fans van ’t Zand gemakshalve dat de stand nog verder in hun voordeel opgelopen is. Echter staan de keepers nu in de andere goals. Die welke eerst verdedigd moest worden, daarin moet nu gescoord worden en dat is wat gebeurd is. Dit is wat de thuisploeg nodig heeft: 1-2. Alles ligt weer open. Ga ervoor jongens.
Na wat heen en weer gebal, wel veelal voor de gastgoal, volgt een volgende doelpunt door de GroenWitte. Deze roept bij sommige de nodige weerstand op.. De bal knalt op de lat, stort naar beneden, stuitert op de grond en weer weg waarna de keeper de bal te pakken krijgt.
Volgens de DVVC-spelers was de bal achter de lijn beland geweest, volgens de ’t Zand fans, vanachter de goal aan de andere kant … niet. Deze mensen moeten beslist haviksogen gehad hebben. De bal raakte de lat, dat is waar, dat was hoorbaar én zichtbaar. Waar de bal de grond raakte was, vanaf hun standplaats, echter niet zichtbaar. Gelukkig voor de thuisspelers, en minder leuk voor de heftig reagerende Zandfans, waren er ook twee ’t Zandfans die er wel bijna met hun neus boven op stonden en eerlijkheidshalve niet anders konden dan toegeven dat de stuitering achter de doellijn gebeurde. Zo werd de stand gelijk getrokken, een moeilijk te verkroppen iets voor sommigen, en kon de strijd herbeginnen.

Kers op de taart:
Een 2-2 stand tergt beide ploegen tot het uiterste. En allen gaan er vol voor. De beide keepers hebben hun handen vol aan de tal van aanvallen. Bij een aanval op het doel van de gasten wordt die in 1e instantie nog door de keeper geweerd met een knal uit het doel verdreven. Deze komt echter in de buurt van een thuisspeler wiens benen hard uithalen met een pracht goal tot gevolg. Zo zet je een achterstand om in een voorsprong.
Een doelpunt meer is voldoende om de punten binnen te harken, maar de tegenstander geeft zich niet zomaar gewonnen en bij de thuisploeg is het zaak de zenuwen niet de overhand te laten krijgen. Rust aan de bal is meer nog dan voorheen noodzakelijk.
Spelers van ’t Zand zijn gretig om in balbezit te komen en een te snelle poging voor een bal veroveractie heeft het tegenovergestelde effect. De bal blijft bij de thuisploeg en er kan zelfs een schot op doel uit komen. Met resultaat. Stand 4-2.
Nu gieren de zenuwen echt door menig keel. Gelukkig niet lang meer. De opluchting en de blijdschap zijn groot en zeer wel voelbaar wanneer het eindsignaal klinkt.

De GroenWitte zijn net op tijd wakker geworden. De tweede helft kwam pas op stoom na de aansluitingstreffer en de goal waarbij de gemoederen van sommige gastfans wat hoger opliepen waren het breekpunt. Deze brake-even goal heel eerlijk toegegeven door mensen die er goed zicht op hadden, zorgde voor de nodige adrenaline bij de thuisploeg. Dat daar nog twee doelpunten op volgde was de kers op de taart die gedurende het bakproces toch nog volledig tot rijzen kwam.
3 Punten in the pocket, Gefeliciteerd mannen.
Volgende week uit tegen Jong Brabant, aanvang wedstrijd 09.00uur.