Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Het eerste kwart van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Geen van beide teams was overtuigend aanwezig op het veld. Hoewel de gasten wel de eerste kansjes hadden. Bij de thuisploeg werd te weinig gepassed en moest er behoorlijk wat aangespoord worden.

Tijdens de time-out tussen het eerst en tweede kwart kon even een snelle evaluatie / quick scan van het (samen)spel worden doorgenomen en kregen de kids wat tips mee om een en ander soepeler te laten verlopen.
Je zag dat het spel wat beter werd maar ook bij de tegenstander leek dat het geval te zijn. Tot scoren kwamen beide teams echter niet. Hoewel het wel tot 2x toe een close-call was. Be Ready aanvallers en de thuisgoallie kwamen zo na tot elkaar dat er nog net de bal tussen kon. Gelukkig stevig balvast in de handen van de DVVC-keeper. Twee maal een fraaie, gedurfde, redding.
Zo gingen de teams met de brilstand naar de ranja.

Doorbraak:
Met het wat betere spel van het tweede kwart in gedachten gingen de GroenWitte hiermee weer aan de slag in het derde kwart. Wat meer en betere passes die ook beter aankwamen. Het was alsof de kids zelf ook wat meer overzicht van het spel hadden.
Er volgde een prachtig aangespeelde assist op de aanvoerder die de bal precies en snoeihard in de hoek van de goal schoot. Hier kon de keeper niet bij. Was dit de game-changer? Naar een doorbraak werd gesnakt en nu was het zover.
Later zag de thuiskeeper vanuit zijn goal kans om met een hele lange bal een vrijstaande veldspeler aan te schieten. Het leek zelfs even een assist te worden. De bal kwam echter net een beetje verkeerd en er was wel een schot op doel maar deze miste op een haar na.

Redding met een TGV-vaart:
Na wat heen en weer gespeeld te hebben was er voor de thuisploeg een uitbal/corner. Met een mooie omhaal schoot de bal over de keeper heen. 2-0
De gasten gaven niet op en de aansluitingstreffer hing in de lucht. Zeker toen er een schot op goal ging komen waarbij de keeper uitkwam maar de aanvaller de thuisgoallie verraste en een snelle wending nam. Nu lag de goal helemaal open. Kwestie van intikken voor de Be Ready speler, dacht iedereen. Maar allen hadden buiten de waard gerekend want als een duveltje uit een doosje kwam daar met de vaart van de TGV juist die speler die met zijn plaats in de achterhoede in eerste instantie helemaal niet zo in zijn hum was. Nu was hij de onbetwiste redder van een tegen doelpunt.
Dat maakt wel duidelijk dat in een teamsport alle posities van even groot belang zijn. De een kan niet zonder de ander in een teamsport.

Door deze redding bleef de stand 2-0 en dat was tevens de eindstand.

Ergens in de PEP-talk tijdens deze wedstrijd had een vader de kids een belofte gedaan;
Bij winst frietjes!
Belofte maakt schuld en deze werd door de kids dan ook met liefde en vreugde ontvangen. Zo zaten ze na de wedstrijd met zijn allen op het terras lekker, in een aangenaam temperatuurtje, na te genieten van de gewonnen wedstrijd en een hapje en een drankje.

Samen het spel bepaald. Samen gewonnen. Gefeliciteerd jongens en meisjes, goed gewerkt.

Voor de JO11-2 was dit de laatste thuiswedstrijd. Op de 2e zaterdag van de meivakantie spelen ze uit tegen Right’Oh, aanvang wedstrijd 09.00uur.