JO13 zet stijgende lijn door

DVVC JO13-1JM

3 - 1

VVR JO13-1

Competitie

1e klasse (4e fase) 06

Datum

9 april 2022 12:00

Scheidsrechter

E.P.A. van der Sluijs

Accommodatie

Sportpark Dongekant
Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Na afgelopen week een wedstrijd te hebben gespeeld waarin een verbetering zichtbaar was willen de spelers deze stijgende lijn doorzetten. Hopelijk dat dit vandaag ook gaat lukken.
De weersomstandigheden zijn prima, al waait er wel een stevige wind over het veld. Daar waar de toeschouwers aangeven dat het koud is blijken de spelers daar geen last van te hebben. Sterker nog op het veld is het best warm, ofwel het gaat vandaag niet aan het weer liggen.

Onbekende tegenstander:
Omdat VVR een voor DVVC onbekende tegenstander is is het in het begin aftasten en bekijken hoe de tegenstander speelt. Belangrijk blijft, zoals altijd, om alert te blijven. En daar gaat het toch wel snel mis. Door onvoldoende aandacht ligt de bal na 5 minuten al in het doel, helaas wel in het doel van DVVC.

Waar in eerdere wedstrijden spelers elkaar verwijten gingen maken, proberen ze elkaar deze week te motiveren om de achterstand ongedaan te maken. De spelers zijn in ieder geval wakker geschud en beetje bij beetje gaat het spel van DVVC steeds beter lopen. En als in de zeventiende minuut dan de gelijkmaker valt voelen de spelers dat er meer in het vat zit.

Motiveren helpt:
Maar VVR is niet gekomen om zich zo maar gewonnen te geven en laat ook leuk voetbal zien. Voor de rust krijgt VVR nog een grote kans, maar door adequaat ingrijpen van de DVVC verdediging wordt een doelpunt voorkomen. We gaan dan ook rusten met een gelijke stand van 1 tegen 1.
Na rust is er weinig verandering in het spel. DVVC krijgt een aantal kansen, maar deze worden gekeerd door de VVR verdedigers of de keeper. Tot in de achttiende minuut de bal voor de tweede keer in een zelfde doel beland. Deze keer is het voor DVVC het juiste doel en DVVC staat nu op een voorsprong.

VVR doet vervolgens verwoede pogingen om de gelijkmaker te scoren, maar de spelers van DVVC hebben door het behalen van de voorsprong de juiste motivatie gekregen om nog een stap extra te gaan doen. En dat is te zien en zorgt er voor dat VVR aanvallen tijdig afgestopt kunnen worden.
Met nog een paar minuten te spelen durven de spelers te gaan geloven in de overwinning, maar met de vorige wedstrijd nog wel in het geheugen weten de spelers ook dat het pas klaar is na het laatste fluitsignaal. Het devies is dan ook “gewoon” blijven voetballen.

Nog eentje op de valreep:
Als dan, met nog 2 minuten op de klok, de bal nogmaals achter de keeper van VVR verdwijnt wordt de ontlading nog groter. Met 2 doelpunten voorsprong en nog “maar” 2 minuten op de klok kan de overwinning DVVC bijna niet meer ontgaan. En als dan het laatste fluitsignaal klinkt is de vreugde bij de spelers groot. Eindelijk weer een overwinning, dit doet alle spelers goed. Nu maar hopen dat we deze lijn kunnen vasthouden de komende wedstrijden.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!