Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Zaterdag 21 mei moesten de jongens de 6de wedstrijd in de hoofdklasse competitie spelen tegen Kozakken Boys. Het was de vraag hoe de jongens zouden reageren op de teleurstellende eerste nederlaag tegen Gudok uit Tilburg in deze competitie.

Na een goede duidelijke teambespreking, gingen ze om 10.00uur van start met het eerste kwart. De bedoelingen waren vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. Zo snel mogelijk scoren! Het eerste kwart ging erg goed. Ballen werden snel veroverd en er werden diverse kansen gecreëerd. Het probleem was, de bal wilde er nog niet in. Toch werden we na 10 minuten beloond met een doelpunt van Milo door een perfecte steekbal van Shakil.

Ondanks dat we constant aan het aanvallen waren, werden we ook wat slordiger en soms wat nonchalanter, waardoor Kozakken Boys ook ineens hun kansjes kregen. Deze werden door verdedigers en een alerte keeper voorkomen. Tegen het einde van het tweede kwart waren we zelf slordig aan de bal en daar profiteerde Kozakken Boys optimaal van: 1-1.

Tegenvaller:
Tijdens de rust aangegeven dat we weer ons goede combinatiespel moesten gaan hanteren in plaats van blijven lopen met de bal. Maar we waren nog maar net begonnen en Kozakken Boys kwam al op 1-2 voorsprong. Teleurgesteld maar nog steeds strijdvaardig begon DVVC weer te voetballen. Na enkele gemiste kansen kwam de bal voor de voeten van Ilias en die haalde hard uit. Met wat geluk ging de bal door de benen van de keeper en ging hij net over de lijn. De jongens gingen er nu vol voor en een paar minuten later scoorde Hubert de 3de goal. Zijn eerste schot belande eerst nog op de lat maar hij was alert op de terug komende bal. 3-2 voor na het derde kwart.
En nu was het zaak om de wedstrijd uit te spelen. We gingen iets meer naar achteren spelen maar nog steeds aanvallen als we balbezit hadden. Jip werd diep gestuurd en in het penaltygebied onderuit gehaald. Strafschop! Hij ging hem zelf nemen en scoorde koelbloedig: 4-2.
Dit werd ook de eindstand.

Woensdag is de laatste wedstrijd op het programma bij Meerkerk. Bij een grote overwinning kunnen de jongens kampioen worden. Wat er woensdag ook gebeurd, ze hebben nu al een fantastische teamprestatie neergezet.