Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Na twee weergaloze overwinningen (14-4 en 8-1) was het vorige week bij de burenderby even slikken. De mannen incasseerde een nederlaag: 7-4. Vandaag, zaterdag 01 oktober, hadden ze wat recht te zetten.
Misschien spookte het verlies nog door hun hoofd, misschien waren ze te veel bezig met: “If this … than that” (ofwel: Als we dit doen, doen zij dat of als zij dit doen, doen wij dat) en dat is leuk in theorie maar de praktijk van een voetbalspel gaat daarvoor vaak te snel. Hoe het ook zij … BAM … nee het zal toch niet?! De GroenWitte krijgen hun eerste goal om de oren.
Hoe kwamen de twee eerste wedstrijden tot zulke mooie overwinningen? Wat hebben we geleerd van de derde wedstrijd? Teamwerk, daar draait het om! Samenspel, elkaar ondersteunen, gunnen en geven. Terug naar de basis.
En … KNAL de gelijkmaker is daar. En nu ….doorpakken.
In een twee minuten break kan blijkbaar heel veel gezegd worden, kan heel veel worden opgezogen in leergierige hersentjes.
Het tweede kwart leven de mannen zich uit in samenspel en coaching. De gasten lopen eigenlijk steeds achter de feiten aan. De thuisploeg scoort nog een paar keer, maar zijn beslist nog niet zeker van een simpele overwinning. TSC is niet naar Dongen gekomen om zich, zeker na zo’n mooie openingstreffer, zo maar af te laten troeven.

𝗥𝘂𝘀𝘁𝗶𝗴𝗲 𝗿𝘂𝘀𝘁?
De rust oogt rustig, maar schijn bedriegt. Beide teams willen geen tijd verdoen door naar de kleedkamers te lopen. Ter plekke wordt bij beide de tactieken besproken, de meest ‘gevaarlijke’ spelers onder de loep gelegd, de ‘zwakheden’ van individuele tegenstanders en het team als geheel doorgespit. En aangedrongen op het blijven pushen, blijven gaan voor de bal. De wedstrijd duurt nog 2 kwarten.
Het derde kwart toont een zelfverzekerd DVVC. Een aanvallende thuisploeg. Een ploeg die van wanten weet. Een team dat scoort, en scoort, en scoort. TSC bijt zich elke aanval weer vast, en loopt zich vast in de goed uitgevoerde charges van de GroenWitte. Ze hebben nog een kwart om in te lopen, maar de afstand wordt groter en groter.

Het vierde kwart geeft eenzelfde beeld. Het overwicht van het thuisteam is overduidelijk aanwezig. Het gastteam heeft simpelweg geen antwoord op de DVVC-mannen die als één opereren. De GroenWitte tentakels spreiden zich van links naar rechts over het veld, steeds richting de goal van de gasten.
En weer doorbreekt de aanval het verdedigingscordon en passeert de bal de keeper van TSC. Voor de 12de keer moet hij de bal uit het net vissen. Een nieuwe aanval wordt opgezet maar mist deze keer het doel. Het is het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. Het eindsignaal klinkt.
De 𝗲𝗶𝗻𝗱𝘀𝘁𝗮𝗻𝗱: Zoals de 𝗻𝗮𝗮𝗺 𝘃𝗮𝗻 het 𝘁𝗲𝗮𝗺: 𝟭𝟮-𝟭.

Gefeliciteerd met deze overwinning jongens. Ga zo door, maak er een mooi seizoen van
Dit gloednieuwe team heeft laten zien dat de eerdere overwinningen geen ‘lucky shots’ waren. Met vier gespeelde wedstrijden en drie winstpartijen hebben zij evenveel wedstrijdpunten als de buren, en hoewel wat minder doelpunten voor, door ook minder doelpunten tegen toch een net wat beter doelsaldo waardoor ze nu halfweg de competitie de 2e plaats bezetten.

Komende zaterdag 08 oktober speelt JO12-1 uit tegen SSC’55. Aanvang wedstrijd: 08.30uur. Hopelijk zijn ze dan voldoende wakker en bij de les, want ook deze wedstrijd begint bij NUL en voor winst moet je werken! Succes mannen!