tel. 0162-314832

“Complimenten heren”,  dat waren de 1ste woorden in de kleedkamer die de trainer aan het team richtte.

Wij, als staf, zijn trots op dit groepje heren die het toch maar even doen. Blind starten aan een competitie met spelers die elkaar voor het eerst zien en dan zo makkelijker elkaar kunnen vinden. Complimenten.

Zaterdag 15 oktober, een datum waar we al enkele weken met een schuin oog naar uitkeken. Laatste fase1 competitiewedstrijd. Nummer 1 (FC Right’Oh uit Geertruidenberg) komt op bezoek in Dongen, bij nummer 2, DVVC, dat thuis nog ongeslagen is. Een perfect einde van een mooie reeks met deze jongens. Een reeks waar we jongens zagen groeien, acties maken en keihard voor elkaar werken. Een fase waar ook nieuwe vriendschappen zijn ontstaan, zowel binnen als buiten de velden.

Terug naar de wedstrijd; op papier een thriller, veel publiek vanuit de tegenstander. Op een huldiging hadden ze gerekend aangezien ze een fotograaf en medailles meegenomen hadden. Dat was ook wel begrijpelijk want de gasten hadden een veel beter doelsaldo en wij één uitglijder bij de buren, waar we 3 punten gemorst hadden. Qua punten konden de GroenWitte dat nog wel gelijk trekken, aan het doelsaldo moest wel heel hard getrokken worden. Maar ze gingen voor de ongeslagen thuisstatus, voor de wedstrijd-winst!

Jammer genoeg was bij de aanvang van de wedstrijd de focus toch een beetje weg en hup:  een doelpunt tegen. Jammer, maar we hebben een goed team dat mentaal ook sterker is geworden in korte tijd. Al snel staan we met 2-1 voor. Bij vlagen erg goed voetbal vanuit achter bij DVVC, maar toch willen we wat strakkere passes zien. Hierop wordt ook nog getipt tijdens 1ste kwart. Het 2de kwart zien we meer overwicht bij de thuisploeg en DVVC gaat met een voorsprong kleedkamers in.

De tweede helft merken we op dat de tactiek van de gasten aangepast is. Doordat wij graag opbouwend voetbal willen spelen vanaf de keeper begonnen zij hoog druk te zetten. We hielden onze voorsprong echter steeds op  twee doelpunten. Eind van de 3de kwart was het hoogtepunt van deze kraker. Een geweldig afstandsschot van onze jongste speler, strak in winkelhaak! En dat werd dan ook met luid gejuich gevierd.

Aanvang laatste kwart bij een stand van 5-3. Right’Oh heeft veel moeite om ons spel onder controle krijgen, omdat we voorin levensgevaarlijk zijn. Natuurlijk wil Right’Oh zonder verliespartij kampioen worden en dat is niet alleen te merken aan de kant, maar ook aan de spelers. Ze gaan vol in de aanval. Hierdoor komen natuurlijk veel gaten achterin en onze spitsen zijn meedogenloos.

Eindstand 7-5. Het was een fel maar sportief duel. Met deze winst blijven de GroenWitte thuis ongeslagen en hebben hun tweede plaats in de competitie dubbel en dwars verdiend.
Met een beter competitie-eind-doelsaldo (een gat van 20 doelpunten!) is FC Right’Oh een meer dan terechte kampioen. Gefeliciteerd jongens, namens DVVC JO12-1