De DVVC-dames gaan goed. Mooie winsten bij MO20 en VrouwenVeteranen30+1 lieten vrijdagavond 14 oktober geen enkele partij verloren gaan, noch deelde zij de punten.
Vrouwen1 zaterdag had goede voorbeelden genoeg. Nu mochten zij aan de bak.

Op zaterdag 15 oktober 2022, mochten de dames eindelijk aantreden voor de eerste competitiewedstrijd.
Tegenstander: de dames van de Fendert uit Fijnaart.

DVVC kwam sterk uit de startblokken en amper een minuut na het beginsignaal was er al een eerste kans voor DVVC.  De keepster wist haar goal echter schoon te houden.
Dit was echter een voorbode voor een sterke eerste helft waarbij aanval en verdediging weinig tot geen fouten maakten.
Aan de ruststand van 3-0 was dan ook niets af te dingen.

Ander team?
De tweede helft leek er een ander team te staan op de grasmat van de thuisploeg. Alles wat de eerste helft goed ging leek nu allemaal verkeerd te gaan. Doordat de dames wat steken lieten vallen kreeg de Fendert de kans zich terug te vechten in de wedstrijd.
Met nog tien minuten te gaan had de Fendert haar kansen op een gelijk spel vergroot. De gasten hadden zich terug gevochten van een 3-0 naar 4-3 stand.
Het kon op dat moment nog alle kanten op. Gingen de GroenWitte nog 2 punten uit handen geven? Slaagde Fendert erin één punt mee te nemen naar Fijnaart? Was de thuisploeg genoeg gefocust stand te houden, of misschien nog uit te breiden?
Met haar derde doelpunt bracht Sharnilah een einde aan alle onzekerheid en de stand op 5-3.
De overwinning was een feit.

De kop is eraf en als de dames het niveau van de eerste helft weten te handhaving kan het een mooi seizoen worden.

Volgende week wedstrijd nummer 2. Uit bij SC Emma uit Dordrecht, die al 3 competitiewedstrijden in de benen hebben zitten. Aanvang wedstrijd: 12.00uur.