Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Even leek het een dramatische wedstrijd te worden toen DVVC2zondag in 3 minuten al op een 0-1 achterstand kwam. Ze krabbelden echter weer op en gingen verder, vastberaden zich niet direkt af te laten slachten door hun gasten BlauwWit’81. Doordat de goal nu met hand en tand verdedigd werd was de eigen helft van de grasmat favoriet bij de GroenWitte. Uitbraken over de middellijn waren spaarzaam. En het was dat het zonnetje ontbrak deze gure morgen anders zou het wellicht niet hebben misstaan het veld om te dopen tot “zonneweide”. De grasmat werd, door spelers van beide partijen, met enige regelmaat innig ‘omarmd’.
Tijdens de tweede helft van de eerste 45minuten werd de schroom van de schouders gegooid en stoomde de DVVC-ers regelmatig richting speelhelft, en doel, van de gasten. Ondanks dat het team ook vandaag weer kon bogen op slechts het minimale aantal spelers + 1 grensscheidsrechter spatte de vechtlust er vanaf dat moment weer, als vanouds, vanaf.
Met nog een 10 minuten op de klok in de eerste helft kwam een speler naar de kant met een opnieuw opstekende enkelkwetsuur. Veel tijd om bij te komen had hij echter niet want nog geen twee minuten later moest een teamlid vanwege een hamstring blessure al strompelend het veld verlaten.
Wat nu te doen met de grensscheidsrechter positie van de thuisclub? Gelukkig waren er extra wisselspelers (en staf?) van BlauwWit’81 meegekomen en werd heel sportief de grensvlag door een van hen opgepakt.

Niet veel later is het tijd voor de thee.

🇰🇦🇳🇸🇪🇳? 🇯🇦!
In de tweede helft wordt het doel verdedigd door de veldspeler met de enkelblessure en loopt de voormalige doelverdediger achter de bal aan. Beide elftallen gaan vol in de aanval. DVVC moet helaas nog een tegendoelpunt incasseren. Het lijkt het startsein voor nog drastischere uitvallen en een venijnige opmars naar het BlauwWit’81 goal is ingezet. Kansen worden keer op keer gecreëerd. Even zovele keren blijft de aansluiting echter uit. De paal, de lat, mijlenver over, net naast, een voet van een verdediger, een sta-in-de-weg van een keeper, you name it: De bal wil niet in het net!
De GroenWitte tricots zijn niet de enige die hier mee te dealen hebben. De in het blauw gestoken mannen roepen elkaar toe om nu eindelijk die bal eens binnen te prikken. De aanvallen zijn er wel, van beide kanten, de doelpunten blijven uit.
Een volgende speler van de thuisploeg verlaat geblesseerd het veld. Dit betekend geenszins dat het tempo daalt. Noch bij BlauwWit’81, nog bij DVVC. Inmiddels is een grensscheidsrechter van BlauwWit’81 ook binnen de lijnen meters aan het maken zodat nog slechts 1 grensscheidsrechter actief is.
De stand is nog altijd 0-2 en beide partijen azen op een doelpunt. DVVC om min of meer ‘de eer’ te redden en een klein beetje beloond te worden voor hun harde werken. BlauwWit’81 vanwege de vele pogingen die er net niet ingingen en men niet wil dat het een welhaast frustrerende obsessie gaat worden.
Uiteindelijk eindigt het duel zoals het begon. Met amper nog 3 minuten op de klok valt door een communicatie/verdedigingsfoutje bij de thuisploeg tijdens een BlauwWit’81 charge, een open ruimte waar een mogelijkheid in gezien wordt, en valt de bal, traag rollend over de doellijn.
Het ongeloof lijkt bij sommige gastspelers groter dan bij de thuisploeg en er wordt zelfs opgevangen dat ze nu net zo lief met 0-2 gewonnen hadden omdat er buitenspel zou zijn. “En dan enkel omdat zij daar geen grensrechter hebben. Het was buitenspel”. De DVVC-ers hoor je echter niet en ook de scheidsrechter keurt de goal goed. De afstand zal hier zeker voor een vertekend beeld hebben gezorgd.
Niet veel later klinkt het laatste fluitsignaal.
Eindstand: 0-3
Volgende week een nieuwe wedstrijd. Dan uit in en bij Gilze6 (zondag). Aanvang wedstrijd 12.15uur.