𝐁𝐮𝐫𝐞𝐧𝐃𝐞𝐫𝐛𝐲 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐡𝐞𝐫𝐡𝐚𝐥𝐢𝐧𝐠; 𝐦𝐚𝐚𝐫 𝐝𝐚𝐧 𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬.

DVVC 3

4 - 0

Olympia'60 4

...
...
...
...

Competitie

5e klasse 514

Datum

5 november 2022 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Dongekant
Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Wederom een senioren burenderby op ons Sportpark. Maar dan anders! Slechts een fractie van het volk van vorige week aanwezig, maar de echte fans van beide teams waren er natuurlijk wel. Het wel en wee van de spelers aanschouwen en morele steun geven blijft belangrijk.
Prettige bijkomstigheid was wel dat de match niet verstoord werd door vuurwerkknallers of erger vuurwerkpijlen tijdens de wedstrijd op de grasmat belandde.
Hoe het zij, beide teams gingen voortvarend van start en waren van plan het de ander zo lastig mogelijk te maken. De thuisploeg was daarin binnen 5minuten al succesvol. Voor iemand het in de gaten had lag de bal achter de Olympia’60 goalie.
Op hun hoede proberen de gasten nu kosten wat kost een herhaling te voorkomen. De bal gaat heen en weer en de GroenWitte hanteren steeds vaker de lange bal. Het zorgt voor veel extra te belopen meters en vanaf de zijlijn en de reserve-bank ziet men het aan en zet de coaching zich nog meer in op effectiever gebruik van de hoofdveldmeters. De lange ballen hebben ook effect op snelle sprintjes trekkende DVVC-ers die de grens nog al eens in verwarring brengen. Van achter komende spelers en zij die niet mee doen aan het spel staan niet zo snel buitenspel (understatement!) 😉
De twee teams jagen elkaar op en willen niet voor elkaar onder doen. Over en weer zijn er doelpogingen. Geen van allen zijn succesvol. Zo blijft het tot de thee 1-0 voor de thuisploeg.

𝐁𝐮𝐢𝐭𝐞𝐧𝐬𝐩𝐞𝐥?
Na de rust is er niet een noemenswaardig ander beeld. Beide teams buffelen verder. Tot een keihard schot de Olympia’60 sluitpost voor de tweede keer laat graaien. Getergd schopt deze zelf nog eens (hard) tegen de bal en moet dan hinkend zijn pas vervolgen. Daarop wordt een veldspeler geroepen om de plaats onder de lat in te nemen en verdwijnt de keeper op de reserve bank.
Gaat dit de ommekeer worden? Twee doelpunten voorsprong geeft het nodige zelfvertrouwen. Twee doelpunten achterstand wellicht de nodige frustratie. Voorlopig gaat het echter nog steeds (redelijk) gemoedelijk. Inmiddels is sinds de tweede helft het aantal toeschouwers wel toegenomen. De thuisploeg kan rekenen op wat extra steun en support.
De nieuwbakken goalie is echter ook voor geen gat te vangen en ondervangt menig schot. En dan ontstaat er verwarring wanneer veldspelers een snelle thuisspeler verwarren met een buitenspel. De mannen manen de grensrechter om buitenspel te vlaggen en kijken als een man zijn richting op. Ditmaal houdt deze echter zijn vlag naar beneden en de thuisfans roepen de DVVC-er toe vooral door te gaan. Niet gevlagd, 🏁 niet gefloten, 🎵 wel raak geschoten.⚽ 3-0.
Na de aftrap zorgt iets voor een kleine agitatie welke bijna een kleine irritatie veroorzaakt, maar waarop medespelers (van beide zijde) snel ingrijpen en het spel binnen 30seconden weer zijn normale weg vervolgd.

𝐏𝐢𝐣𝐧𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐨𝐠𝐞𝐧
Er staan nu nog maar een paar minuten op de klok. Een aantal “bankwarmhouders” is er van overtuigd dat het spel wel gespeeld is en begeeft zich op weg naar de kantine. Ehh, excuus, kleedkamers. Lekker stoer, sarcastisch verkondigend dat de ogen het niet meer kunnen verdragen. “Mijn ogen doen pijn. Kan het niet meer aanzien.” Saillant detail is dat het de mannen van de op voorsprong staande ploeg zijn.
De wedstrijd is echter, zo besluiten de elf op het veld, nog zeker niet gespeeld! Er kan best nog een goaltje bij. En dat gebeurd ook. Zo mist de voor het eindfluitsignaal ‘vertrokken’ speler dus de mooiste goal van dit duel. Een keeper verschalkt door een, van origine, keeper. Een prachtig ingeschoten schot waarop niks af te dingen valt.
Eindstand: 4 – 0

𝐎𝐨𝐫𝐝𝐞𝐞𝐥 𝐳𝐞𝐥𝐟
Volgende week wederom thuis. Tegenstander RFC6. Aanvang wedstrijd 14.30uur. Kom kijken en oordeel zelf, met 5 winst partijen en slechts 1 verloren pot, een prachtig doelsaldo van 38 doelpunten voor en slechts 7 tegen is het wellicht toch eens de moeite waard om de mannen te aanschouwen en toe te juichen tijdens hun voetbalspel.
Dusssss tot zaterdag 12 november 14.30uur.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!