5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

DVVC1 ruilt zijn plaats op de ranglijst met Irene’58
Voor de laatste thuiswedstrijd ontvangt DVVC SSW uit Dordrecht. De nummer 4 uit de competitie. De GroenWitte tonen van begin af aan geen angst en proberen een alles of niets spel op de mat te leggen. In een vijftal minuten werpt dat zijn vruchten af. Een loeihard schot, onhoudbaar voor keeper en SSW verdediger, die elkaar bij in de weg staan, knalt tegen de touwen. De kop is eraf. De 1-0 een feit.

De mannen vliegen onvermoeibaar over het veld. Op jacht naar meer.
SSW kent echter ook het klappen van de zweep en laat zich niet zomaar naar huis sturen. Er wordt stevig ‘gevochten’ om de bal. De scheidsrechter van dienst laat dan ook met regelmaat zijn fluit horen. En een eerste gele kaart wordt uitgedeeld. Deze twijfelachtige eer valt een thuisspeler te beurt. De kaart lijkt het sein om het spel nog serieuzer aan te pakken. De eerste helft is zo een twintig minuten onderweg wanneer in een mooi een-tweetje goal nummer twee voor de thuisploeg valt.
Dat geeft een goed gevoel en vertrouwen in de resterende tijd, ook al weet men dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld is.

Maar eerst tijd voor thee.

De tweede helft geeft een nagenoeg zelfde beeld. De GroenWitte zijn op dreef. De gasten jagen er steeds iets achter aan. De scheidsrechter houdt de boel nog altijd strak in de hand en hij steekt nog een gele kaart de lucht in. Dit maal voor een SSW speler en luttele seconden daarachteraan nog één. Wederom voor een Dordtse speler.
Een vrije trap wordt toegekend aan de thuisploeg. Nu het inmiddels 2-1 is zou een goal hieruit voortvloeiend de deur voor de gasten op slot kunnen gooien. Helaas voor DVVC gaat de bal over en zal nog een aantal minuten alles uit de kast moeten worden gehaald om de voorsprong te behouden.

De tijd zit er bijna op. Hoe lang nog? De wedstrijd is in aanvang al iets later begonnen, wie heeft de tijd goed bijgehouden. Maar eigenlijk is dat niet belangrijk omdat de scheidsrechter de enige echte tijdswaarneming verricht.
In, wat later blijkt, letterlijk de laatste 2 minuten, komt een GroenWit-tricot één op één met de keeper en schiet koelbloedig en beheerst het leer achter de SSW-sluitpost. 2 Minuten later klinkt dan het eindsignaal. Eindstand 3-1.
Met deze overwinning ruilt DVVC zijn laatste plaats, als rode lantaarndrager, met Irene’58 die punten liet liggen tegen de koploper SCO, Oosterhout.

Volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen. Uit, in Zevenbergschen Hoek. Tegen DHV1. Aanvang wedstrijd 14.30uur.