5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

“’𝘵 𝘡𝘪𝘵 𝘮𝘦𝘦 𝘰𝘧 ’𝘵 𝘻𝘪𝘵 𝘵𝘦𝘨𝘦𝘯, 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝘣𝘪𝘫 𝘋𝘝𝘝𝘊 𝘣𝘭𝘪𝘫𝘷𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘢𝘭𝘭𝘦𝘴 𝘨𝘦𝘷𝘦𝘯”, 𝘢𝘭𝘥𝘶𝘴 éé𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘴𝘱𝘦𝘭𝘦𝘳𝘴 𝘯𝘢 𝘢𝘧𝘭𝘰𝘰𝘱 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘥𝘶𝘦𝘭.

De mannen van DVVC2zaterdag wilde graag de lijn van voor de winterstop doorzetten en gingen dan ook daadkrachtig van start. De weg naar de goal van de gasten, FC Tilburg, was dan ook snel gevonden. Het lot hielp ze een handje toen de keeper een (terugspeel)bal verkeerd inschatte waardoor de aanvaller van DVVC de kans kreeg om de bal simpel binnen te tikken. 1-0
Niet veel later werd een mooi gegeven voorzet glansrijk afgewerkt en begonnen thuisspelers en fans te juichen. Helaas stak de grens de vlag omhoog voor buitenspel en werd de goal afgekeurd. Domper.
Echter niet getreurd, rug recht, schouders eronder en doorrrrrrrr.
FC Tilburg was echter niet gekomen om zich zo maar naar de slachtbank te laten voeren. Er werd om elke meter verbeten gestreden. De scheidsrechter zag zich genoodzaakt om voor de rust 4x met geel in te grijpen. De kaarten eerlijk verdeeld, met 2 spelers van de thuisploeg 10minuten afkoeling en 2 spelers van de gastploeg 10minuten afkoeling. Deze gasten waren echter behoorlijk gewiekst en in de hectiek (wissel?) zagen zij hun kans schoon om één speler niet tot nauwelijks van het veld te nemen en zo i.p.v. met 9 spelers, vanwege overlappende afkoelingstijd, het voetbalgevecht aan te gaan met 10 spelers te blijven spelen.
Daarbij scoorde FC Tilburg met een, het moet gezegd, zeer fraai zondagsschot op deze toch frisse zaterdagmiddag. De DVVC keeper had het nakijken. 1-1

Hoogste tijd voor de thee.

𝑵𝒊𝒆𝒕 𝒌𝒍𝒆𝒖𝒓𝒍𝒐𝒐𝒔
Na de rust waren de mannen aanzienlijk rustiger qua overtredingen die de volle aandacht van de scheidsrechter verdiende. Het was zeker niet kleurloos, maar de gele kaarten werden niet meer de lucht in gestoken.
De thuisploeg bleef druk zetten, en er volgde kans op kans op bijna kans. En daarmee ook de missers. De bal wilde er even nog niet in. Wederom hielp het lot een beetje, want na wat gepruts van FC Tilburg achterin vlak voor de goal kon één in een groene kous gestoken schoen na een poging of 3 de bal alsnog coulant in de rechter bovenhoek werken. 2-1
Het vertrouwen begon te groeien en dat had resultaat. Er was een heerlijke actie van de vleugelspeler die de bal in het midden van het doel schoot. Treffer nummer 3 was een feit. Wanneer succes redelijk snel komt kan dat gevaarlijk zijn. Er sloop een vleugje arrogantie in het spel van de GroenWitte. Het tikketakke achterin veroorzaakte een afketsende bal bij de verdediging. Daar werd hij door de Tilburgers snel opgepakt en met een loeihard schot in een mooi boogje belandde de bal achter de sluitpost van de thuisploeg. 3-2
Langs de kant vroeg men zich al hardop af of het nog uit handen gegeven zou worden. Hoe lang nog?
Een minuut of 10, hooguit 15, en dan zal het eindsignaal klinken. Dat wisten de gasten ook en zij besloten alles of niets te spelen. FC Tilburg zette druk. Iets te. Hieruit kwam een vrije trap. Weliswaar werd deze verkeerd geraakt maar hij rolde en ketste op een vreemde manier in het enige kleine gaatje langs de paal achter de streep. 4-2
Het gedrag van zijn eigen teamgenoten deed de goalie besluiten het op dat moment voor gezien te houden. Trok handschoenen uit en stapte van het veld. Zo stond er de laatste minuten een veldspeler, met een in allerhaast, door de thuisploeg aangereikt, hesje tussen de doelpalen.
DVVC besloot om nu ook, weer, vol in de aanval te gaan. Lang kon het spel niet meer duren. Dus er op af. “Gas erop”. Te gehaast en een mooie redding van de nieuwbakken keeper voorkwamen last minute doelpunten. Eindstand 4-2

DVVC2 heeft 3 maal achter elkaar winst geboekt. Lukt ze dat volgende week weer?! Dan spelen ze uit tegen WSC4 te Waalwijk, de huidige nummer 2 in de ranglijst.
Gefeliciteerd met deze winst mannen en zet de goede lijn voort.