5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Een KNVB-loze dag midden in het voetbalseizoen is een perfecte dag om te experimenteren. Spelen tegen teams uit een hogere klasse, of zoals vandaag, een gelegenheids-proef-team samenstellen om te zien hoe twee samengesmolten teams functioneren op een groot veld.

Aftasten, dat is wat er gebeurde de eerste 10minuten. Toen nam het gastteam Emplina het voortouw en profiteerde van de onzekerheid van het vers samengestelde gelegenheidsteam van DVVC.
Een loopfoutje werd genadeloos afgestraft en de DVVC keeper greep naast de bal. De thuisploeg nog beduusd, de gastploeg op vleugels, op naar de volgende aanval. Aanvallen, passen, foutje in de GroenWitte verdediging; 0-2 Ai, dat was wel erg snel, wat gaat deze wedstrijd brengen? Hoe houden de thuisspelers zich bij 2 tegendoelpunten zo snel achter elkaar?
Binnen 5 minuten lijkt het onvermijdelijke van een doelpuntenregen in het voordeel van de gasten op de hand te zijn. Nog een keer heeft een bal de touwen geraakt en is de stand 0-3.
Is dit het moment van deceptie of herstart? Bij een volgende aanval komt een Emplinaspeler pijnlijk verkeerd in botsing met een DVVC-er. Tijd voor een check-up van de onfortuinlijke speler en even een snelle toespraak van de thuistrainer om zijn spelers te herinneren aan de tactiek- en aanvalsafspraken.
Bij spelhervatting lijkt het er zowaar op dat de preek is ingedaald en scoort het thuisteam tot grote vreugde van de thuisfans. Gelukkig lijkt het erop dat de jongens zich kunnen herpakken.
Ver- en bewondering klinkt zelfs wanneer amper 10minuten later de Emplina sluitpost nog eens de bal uit het net mag vissen.

Ruststand 2-3

Was het gastteam het laatste team dat zich langzaam richting kleedkamers begaf, ze zijn de eerste die in een vlot tempo het veld weer betreden. Zou de thuisploeg nog voldoende puf en energie hebben om de tweede helft ook weer vol gas te gaan? Een 2-3 stand is een heel wat beter uitgangspunt dan die welke het na een 20 minuten spelen leek op te gaan. De GroenWitte geven zich gelukkig niet zo maar gewonnen en zijn ook nu vastbesloten het dit al langer samenspelende JO13 team zo moeilijk mogelijk te maken. In welke klasse ze dan ook het vorige seizoen gespeeld mogen hebben.
Het is duidelijk dat zo’n eerste keer op groot veld toch de nodige aanpassingen vergt. Een half veld bespelen is heel wat anders dan een heel veld belopen. Nu zou de bal (nog meer) het werk moeten doen, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de buitenspelregel.
Na het startsignaal blijkt al snel dat de thuisploeg zich niet voor de leeuwen wil laten werpen. Ze gaan er vol in, zetten druk, duwen door en vallen aan. En succesvol: 𝐊𝐍𝐀𝐋: 3-3
Er is volop opwinding langs de kant. Opluchting, blijdschap, verwondering, bewondering van de ouders van de thuisspelers.
Verwondering, bedrukking en een beetje teleurstelling van de kant van de gasten, bij zowel spelers, staf als fans. Zouden de gasten hun geluk verschoten hebben in de 3 snelle goals in de eerste helft van de eerste helft? Hun snelle opmars is voor nu gestopt en de weegschaal lijkt in balans.
De DVVC-ers gaan door. Ouders worden steeds enthousiaster. Een angstig: “Nee, nee, nee”, wanneer de opmars van de gasten richting thuisgoal gaat. Een enthousiast: “Ja, ja, ja”, wanneer een mooie aanval op de gastdoel onderweg is. Daar waar Emplina minder succesvol is, het geluk niet bijster aan zijn kant schijnt te hebben; Verkeerde passes, geblokte aanvallen, gestopte doelpogingen, rolt het geluksdubbeltje van de GroenWitte wel de betere richting op. Een doelpunt voorsprong nu: 4-3. Nu wordt het echt super spannend. De bal gaat heen en weer. De aanvallen van de ene ploeg volgen de andere op. De buitenspelregel is nog altijd hinderlijk voor de kersverse grootveldspelers, maar met een paar aanwijzingen gaat het nu ook daarmee de goede kant op. En dan mag de Emplina sluitpost nog een keertje de bal uit het net halen: 5-3
Niet lang daarna klinkt het eindsignaal.

Applaus en vele stralende gezichten aan de thuisfrontzijde. Hard gewerkt mannen, af en toe een portie geluk gehad, maar zonder geluk vaart niemand wel en vooral gestreden en volgehouden. Knappe prestatie. Gefeliciteerd.
Volgende week speelt de helft van de mannen weer in JO12-2 en hebben zij een uitwedstrijd tegen DESK. Aanvang wedstrijd 09.00uur.
De andere helft speelt zijn wedstrijd in JO12-1. Ook een uitwedstrijd, tegen Gudok JO12-1. Aanvang 09.30uur.
Succes jongens in de 2e fase van het seizoen. Zet hem op!