🅚🅞🅤🅓🅔 🅩🅔🅖🅔 - DVVC

🅚🅞🅤🅓🅔 🅩🅔🅖🅔

DIA JO14-1

0 - 2

DVVC JO14-1JM

Competitie

1e klasse (2e fase) 3

Datum

17 december 2022 10:30

Scheidsrechter

P.J. Dronkers

Accommodatie

Sportpark De Gouwen
Donkerstraat 34
4847EJ
TETERINGEN
tel. 076-5711629

Er zijn van die dagen, voetbaldagen wel te verstaan, die je als ouder liever overslaat. Temperaturen die al dagen flink onder nul zijn maken het niet echt aantrekkelijk om op zaterdag lekker langs de lijn te gaan staan supporteren. Maar een goede ouder zorgt toch dat hij of zij ’s morgens zorgt dat zoon- of dochterlief op tijd wakker wordt gemaakt. Het ontbijt naar binnen wordt gewerkt en dat de speler op tijd op de aangegeven plaats is.

Vandaag was het zo’n dag. De temperatuur om 7:30 is al een -3, met een aangegeven gevoelstemperatuur van -6, weinig aanlokkend. Maar de grote vraag is nog altijd : “gaat de wedstrijd wel door ?”. Door de coach is aangegeven dat bij DIA, de club waar we vandaag naar toe mogen, om 8 uur de velden worden gekeurd. Als dan om 8:30 nog geen enkele afgelasting is ontvangen kun je er vanuit gaan dat we vandaag “gewoon” gaan voetballen.

Eerder deze week had de coach reeds aangegeven rekening te houden met het feit dat de wedstrijd wel door zou gaan omdat DIA beschikt over 2 kunstgrasvelden. En als dan daadwerkelijk de wedstrijd door blijkt te gaan dan gaat iedereen er gemakshalve ook wel vanuit dat we op kunstgras gaan spelen. Dat bleek echter niet het geval, we mogen op het hoofdveld. Normaal gesproken een mooi iets, maar niet als blijkt dat dit een echt gras veld is dat op dit moment een toplaag kent die harder is dan bij kunstgras.

Maar goed, tijd voor de warming up. Daarbij zie je dat de spelers ietwat voorzichtig over het veld lopen. En dat geldt niet alleen voor de DVVC-ers, ook de spelers van DIA letten meer op. De scheidsrechter zorgt er gelukkig voor dat de spelers niet te veel afkoelen en laat snel beginnen.

Al snel heeft DVVC een beweging richting het doel van DIA en even lijkt het erop dat we een snel doelpunt mogen aanschouwen. Maar helaas loopt het voor DIA goed af en blijft de score voorlopig staan op 0 – 0. Het voorlopig wordt steeds langer en zal uiteindelijk de gehele eerste helft duren. De wedstrijd sprankelt niet, beide teams laten weinig tot niets zien waardoor de toeschouwers het warm krijgen.

𝕆𝕡𝕨𝕒𝕣𝕞𝕖𝕟

Dus wordt de kantine maar opgezocht om tijdens de rust wat op te warmen. Gezien de wedstrijd weinig tot geen gesprekstof opleverde, ging het gesprek met name over het WK in Qatar. Waarbij ook het presteren van de arbitrage wordt aangehaald. Daar zit uiteraard wel een parallel met de arbitrage van vandaag.

Zelfs een bondscoach als Louis van Gaal geeft aan dat je niet verliest door een scheidsrechter. Dus dat gaan we ook niet doen.... Maar helpen doet het ook niet als de scheidrechter bepaalde voorvallen doorlaat gaan bij de ene ploeg om soortgelijke voorvallen bij de tegenpartij wel af te fluiten. Daar waar zo ongeveer de hele wereld wel gezien heeft dat Messi de bal ongestraft met de hand mag raken (en dat er geen sprake was van een natuurlijke lichaamshouding of welke bepaling dan ook die het hands opheft) lijkt de scheidsrechter van vandaag ook hands eenzijdig te bestraffen.

Kortom de scheids gaat niet helpen, wat ook helemaal niet hoeft. Maar de spelers moeten er wel mee om gaan gedurende de resterende tijd. Dus tijd om te laten zien waarom DVVC bovenaan de stand staat. Het lukt echter op het veld niet om de spreekwoordelijke vuist te maken. En het is te hopen dat beide keepers een extra trui aan hebben want zij hebben vandaag de minste balcontacten.

Gelukkig voor DVVC heeft de keeper van DIA in ieder geval een paar balcontacten meer. Want halverwege de tweede helft valt eindelijk een doelpunt en pakt DVVC de voorsprong. Dan lijkt het er op over DIA staat te slapen of onder de indruk is want amper 2 minuten later is het volgende doelpunt een feit.

𝕊𝕟𝕖𝕝 𝕧𝕖𝕣𝕘𝕖𝕥𝕖𝕟, 𝕞𝕒𝕒𝕣 𝕓𝕝𝕚𝕛 𝕞𝕖𝕥 𝕙𝕖𝕥 𝕖𝕚𝕟𝕕𝕣𝕖𝕤𝕦𝕝𝕥𝕒𝕒𝕥

De 0 – 2 zorgt ook voor de eindstand en daarmee heeft DVVC 12 punten uit 4 wedstrijden. Een mooie presentatie. Al is de wedstrijd van vandaag er eentje om toch snel te vergeten. Een zeer matige wedstrijd met stukken minder voetbal dan we gewend zijn. Maar voetbal hoeft niet altijd mooi te zijn en uiteindelijk telt alleen het eindresultaat.

Nu eerst winterstop en dan op 14 januari de wedstrijd waarin DVVC formeel kampioen kan worden. Gelukkig hoeven we de komende weken niet geheel zonder voetbal door te brengen en want we spelen nog een toernooi in de zaal. Niet als groot team, maar verdeeld over 2 teams. En hoe mooi zou het zijn als we net als 3 jaar geleden 2 DVVC teams in de finale krijgen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!