!!! KAMPIOENEN !!! JO14-1 - DVVC

!!! KAMPIOENEN !!! JO14-1

DVVC JO14-1JM

6 - 0

SJO BDC JO14-1

Competitie

1e klasse (2e fase) 3

Datum

14 januari 2023 11:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Dongekant
Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

!!! KAMPIOENEN !!!
Met de vele regen van de voorbije dagen zag het er naar uit dat de kampioenswedstrijd “in het water” zou gaan vallen. Want de velden worden er bepaald niet beter op als deze hoeveelheden water naar beneden komen.
En zoals te verwachten viel worden de velden op vrijdagochtend al afgekeurd. Domper !
Gelukkig schiet de coach direct in actie en wordt gezocht naar een oplossing om de wedstrijd toch te kunnen spelen. Die oplossing wordt gevonden in de vorm van het kunstgrasveld bij TVC in Breda. En daarmee hebben we een veld beschikbaar, als de tegenstander ook welwillend is om naar Breda te komen kan de wedstrijd toch doorgaan.
Met dank aan zowel TVC als de tegenstander voor hun medewerking kan het heugelijke nieuws gedeeld worden met de spelers. En kan een ieder zich gaan voorbereiden op de wedstrijd van morgen.

De wedstrijddag ziet er beetje anders uit dan normaal, want zo vaak speel je geen thuiswedstrijd op locatie. En omdat de wedstrijd ook een half uur eerder wordt gespeeld worden de spelers eerder verwacht aanwezig te zijn. Maar dat laat onverlet de mogelijkheid om een uitgebreide wedstrijdvoorbespreking te doen. Daarna de warming-up en dan maar snel zorgen dat we kunnen beginnen, want het weer is nog altijd de partij die niet meewerkt.
Wat wel meewerkt is het feit dat DVVC al snel de voorsprong weet te pakken. Na amper 4 minuten spelen weet een DVVC-er de bal in de touwen te werken. En daarna is het te hopen dat alle toeschouwers ook alert zijn want binnen een minuut ligt nummer 2 al in het net. Als in de 7e minuut doelpunt nummer 3 een feit is lijkt het kampioenschap voor DVVC al zo goed als zeker.
Doelpunt nummer 4 volgt in de 11e minuut. Daarna verdwijnt de spanning uit de wedstrijd en gaat het tempo naar beneden. SJO DBC probeert het doel van DVVC wel te bereiken, maar de verdediging van DVVC doet zijn werk naar behoren en stopt tijdig de aanvallen. In de 30e minuut weet DVVC nogmaals te scoren en gaan we rusten met een tussenstand van 5 – 0.

De tweede helft brengt niet heel veel meer. Goed te verklaren door de omstandigheden, zoals het weer (het regent nog altijd), het feit dat DVVC wedstrijd zo goed als zeker niet meer kan verliezen en een tegenstander die onmogelijk nog kan winnen. Maar beide ploegen blijven wel voetballen en af en toe is er nog een leuke actie of aanval te zien voor het aanwezige publiek.
DVVC zal nog 1 keer scoren in de tweede helft en stelt daarmee de eindstand op 6 – 0. En met de 3 punten die DVVC vandaag erbij krijgt kan DVVC niet meer ingehaald worden en zijn ze kampioen geworden in de 2e fase.
Na de wedstrijd en het douchen reizen de spelers terug naar Dongen en het sportpark van DVVC. Hier zullen ze worden gehuldigd en krijgen ze de gebruikelijke friet en drinken voor het behalen van het kampioenschap.

πŸ†πŸ†πŸ† Van harte gefeliciteerd jongens en meisje met het behalen van het kampioenschap. πŸ†πŸ†πŸ†

Onze speciale dank gaat uit naar TVC Breda voor het ter beschikking stellen van een veld en kleedkamers. En uiteraard naar SJO BDC die vanuit Bruinisse zijn gekomen om deze wedstrijd te spelen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!