Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

We starten vandaag aan de 2de fase en daarbij krijgen we Boeimeer 14-1 op bezoek. De wedstrijd wordt een uur later gespeeld dan de gebruikelijk tijd bij thuiswedstrijden, we gaan zien of dit later tijdstip meer wakkere spelers op gaat leveren.
Na de gebruikelijke voorbespreking en warming-up stellen de spelers zich op de hun toegekende plaats op het veld. Vanaf de aftrap staat Boeimeer zwaar onder druk van DVVC. En dat zorgt er dan ook voor dat binnen 2 minuten de eerste doelpoging van DVVC een feit is. Gelukkig voor Boeimeer staat er een goede keepster in het doel want de bal was op weg naar het net maar kan nog tijdig worden tegenhouden door de keepster.
De druk blijft komen van DVVC, ondanks dat laat DVVC helaas soms gehaast en slordig voetbal zien. Maar als bij een aanval van DVVC de bal door een speler van Boeimeer wordt gekopt zien de spelers deze de touwen in gaan. Een gelukje voor DVVC want na 12 minuten staat de 1 – 0 op het scoreboard.

De eerder aangehaalde slordigheden worden snel na het doelpunt nogmaals onderstreept. Boeimeer komt na 2minuten al weer op gelijke hoogte. Het tijdstip van 10 uur blijkt ook nog geen garantie te zijn dat alle spelers wakker zijn…helaas. Maar er nog meer dan genoeg tijd om iets te gaan doen aan de gelijke stand.
Het is DVVC dat de wedstrijd bepaalt, maar DVVC overtuigt nog niet zoals het kan. Daar waar het balbezit voornamelijk voor DVVC is kan dit balbezit (nog) niet worden omgezet in doelpunten. De kansen zijn er zeker wel, maar zonder succes. Tot de 24e minuut, want dan is daar het tweede doelpunt in het voordeel van DVVC.

Wedstrijdbeeld:
In de rust worden een aantal spelers gewisseld en worden een aantal spelers op andere posities neergezet. Het wedstrijdbeeld wordt daardoor niet echt anders en DVVC heeft nog altijd het meeste balbezit. Als de spits bij een van de aanvallen wordt weggestuurd kan deze de tegenstanders van zich afhouden en weet hij de bal nogmaals in de touwen te werken. Stand 3 -1.
Helaas blijven er slordigheden in het spel van DVVC zitten, dit leidt er ook toe dat er een overbodige overtreding wordt begaan. Boeimeer is wel wakker en de vrije trap wordt snel genomen terwijl de verdediging van DVVC nog niet met de vrije trap bezig is, de keeper is daardoor kansloos. 3 -2.
Tijd om nog maar eens wat om te zetten op het veld. Een lange bal naar voren wordt meegenomen door de speler, maar er wordt (onterecht) gevlagd voor buitenspel. Frustratie bij de spelers van DVVC. Maar inmiddels weten de spelers dat ze deze frustratie snel achter zich moeten laten en verder moeten voetballen.
En dat doen ze dan ook. Andermaal gaat er een lange bal naar voren, wederom meegenomen door dezelfde speelster. Dit keer blijft de vlag (terecht) naar beneden en kan de weg naar het doel worden voortgezet. Met enige blijk van frustratie wordt de bal hard in de touwen gewerkt. Daarmee wordt de eindstand bereikt en wint DVVC met 4 – 2.