Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Vandaag, zaterdag 11 februari, is JO8-1 gastheer voor Berkdijk JO8-1JM. Beide teams zijn op tijd present en de kids gaan als een speer van start. DVVC veroverd al snel de bal en stoomt op naar de goal van de gasten. Die zorgen ervoor dat dat niet in een directe rechte lijn kan gebeuren door een goede verdedigings- aanvalsactie. De GroenWitte zijn echter niet van slag te brengen en hervatten snel hun plan.  In een mooi samenspel knalt de bal al in een vroeg stadium het doel van de tegenpartij binnen.
Nauwelijks bekomen sprinten ze weer over de speelhelft van Berkdijk. Er zit een vaart in de thuisploeg alsof ze door de duivel op de hielen worden gezeten. En daar rolt de bal voor de tweede keer over de doellijn.
Nu vinden de Berkdijkers het wel even genoeg en komen beter in hun spel. De thuisploeg moet een tandje bijzetten, vaker verdedigen, vaker de bal heroveren. In dit eerste kwart zullen geen doelpunten meer vallen.

Na de time-out gaat de aanval en het druk zetten van de DVVC-ers onverminderd voort. Bij een miscommunicatie profiteert Berkdijk direct en zijn de rollen omgedraaid. De aansluiter wordt gemaakt. Even is er gemopper maar dat wordt snel in de kiem gesmoord. Voetbal is een teamsport en je zult het samen moeten doen. Solo-acties kunnen maar solo-spel is niet des voetbals. Koppies weer omhoog en allemaal hetzelfde doel: Scoren in dat (doel) van de tegenstander. En dat gebeurd dan ook. De voorsprongmarge is weer wat groter. En wordt nog weer wat groter. Het lukt de thuisploeg het gat, voor de ranja-pauze, nog iets groter te maken.

𝗞𝗼𝗲𝗹𝗯𝗹𝗼𝗲𝗱𝗶𝗴 𝗴𝗲𝗻𝗼𝗺𝗲𝗻 𝗽𝗲𝗻𝗮𝗹𝘁𝘆:
De helft van de speeltijd zit erop en Berkdijk is vastbesloten zijn saldo op te vijzelen. Dat doen ze met verve en de nieuwe doelman mag de bal uit het net vissen. Dat zint de GroenWitte niet en ze gaan de uitdaging aan. Er zijn weer de nodige, iets teveel, solo-acties. Iedereen wil nu zelf scoren om de voorsprong te behouden en verder uit te breiden. Dat het soms beter lukt met mooi samenspel blijkt wel wanneer er uit een prachtige voorzet een mooie aanname met snelle pass komt die er voor zorgt dat de gastkeeper kansloos is.
De Berkdijkers laten het er niet bij zitten en het wordt gevaarlijk voor de thuisgoal. Door een iets te enthousiaste verdedigingmanoeuvre komt een Berkdijker in de knel en besluit de spelbegeleider dat het tijd is voor een penalty voor de gasten. De spits neemt deze taak koelbloedig op zich en schiet de bal met stalen zenuwen en verfijnde preciezie in de linkerhoek.
Als revanche besluiten de DVVC-ers er voor het verstrijken van de laatste minuten nog een doelpunt bij te prikken.
De eindstand komt daarmee op : 7 – 3

Goed gespeeld jongens en meisjes en gefeliciteerd met deze mooie overwinning.
Komende week geen wedstrijd ivm carnaval en ook de week daarop kan nog uitgerust worden. Eerst volgende wedstrijd is op 4 maart bij RWB JO8-1JM. Aanvang wedstrijd, heel vroeg: 08.45uur.